Home » Finantari UE, Important » 136 milioane de euro pentru portul Galaţi

136 milioane de euro pentru portul Galaţi

ConnectingEuropeFacility-CEFŢara noastră a depus 14 proiecte pentru contractarea de fonduri europene în cadrul Programului „Connecting Europe Facility”. Unul dintre aceste proiecte este dedicat portului gălăţean şi are ca obiectiv realizarea unei platforme multimodale în Portul Galaţi. Suma alocată se ridică la 136.000.000 euro şi se doreşte construirea unei platforme multimodale în Portul Galaţi, dedicată în special transferului de mărfuri şi containere. Proiectul a avut succes pentru că s-a avut în vedere şi faptul că secţiunea Dunării, Galaţi-Marea Neagră, asigură adâncimi de navigaţie de 7 m şi este situată pe TEN-T core şi pe Coridorul Rhine-Danube.
Apelul de poiecte aferent acestei linii de finanţare care este dedicată sectorului de transport  a fost deschis în data de 11 septembrie 2014 şi iniţial era programat să se închidă în data de 26 februarie 2015, însă termenul limită a fost prelungit până la data de 3 martie a.c.
„Suma alocată României prin acest program pentru finanţarea proiectelor din sectorul de transport din Fondul de Coeziune este de aproximativ 1,23 miliarde de euro. În cadrul primului apel de proiecte, beneficiarii din România, inclusiv cei care s-au asociat cu organizaţii din alte state, au depus deja 14 propuneri de proiecte cu o valoare de aproximativ 1,2 miliarde de euro”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Da mai departe:


Comenteaza:

Continutul site-ului agentiadeinformatii.ro este protejat potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Folosirea continutului fara aprobarea scrisa a proprietarului acestui site se pedepseste conform dispozitiilor legale in vigoare.

Copyright © 2018 · Agentia de informatii · Toate drepturile rezervate