Home » Finantari UE, Important » 2014 – anul festivalurilor pescărești: Festivalul Scrumbiei, Festivalul Pescarului și Festivalul ”Fir întins”

2014 – anul festivalurilor pescărești: Festivalul Scrumbiei, Festivalul Pescarului și Festivalul ”Fir întins”

pescar_resizeProgramul Operațional pentru Pescuit (POP) 2007-2013 este din nou finanțatorul principal al unui nou festival pe teme pescărești ce se va desfășura în Galați. Este vorba de proiectul “Festivalul Pescarului” ce se va desfășura pe o perioadă de 6 luni, adică între 27.03.2014 și 26.09.2014. Organizatorul, DHM Printing & Advertising S.R.L., este beneficiarul contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin Direcţia Generală Pescuit, în calitate de Autoritate de Management (AM). Proiectul „Festivalul  Pescarului” este finanțat prin Fondul European de Pescuit (FEP) – POP 2007-2013, în cadrul “Strategiei de dezvoltare durabilă a zonei pescăreşti Prut-Dunăre din judeţul Galaţi”, Măsura 4 – „Îmbunătățirea sistemului de valorificare a produselor pescărești locale”, – Operațiunea 4.3 „Promovarea produselor și serviciilor locale legate de pescuit și acvacultură”. Bugetul total al acestui proiect este de 356.500 lei, din care 267.375 lei reprezintă finanţare nerambursabilă și 89.125,00 lei contribuție proprie a DHM Printing & Advertising S.R.L.

Banii europeni au fost alocați în vederea dezvoltării zonei pescăreşti Lunca Prutului Inferior – Dunărea Inferioară, prin sprijinirea promovării şi a conştientizării populaţiei, în vederea dezvoltării durabile a sectorului pescăresc la nivel local, judeţean şi regional, iar dacă acesta este un motiv bun să vină bani în zona noastră, atunci nu ne rămâne decât să ne dorim ca un număr cât mai mare de firme sa aibă puterea de accesa aceste fonduri.

În paralel, Primăria Municipiului Galați a încercat și a reușit să facă și al doilea festival cu specific pescăresc din bani europeni,  ca urmare a accesării liniei de finanțare din cadrul Programului Operational pentru Pescuit, Strategia de dezvoltare durabilă a zonei pescărești, Măsura: 4 – Îmbunătățirea sistemului de valorificare a produselor pescărești locale, Operațiunea: 4.3 – Promovarea produselor și serviciilor locale legate de pescuit și acvacultură. Este vorba despre Festivalul ”Fir întins”, care beneficiază de finanțare totală de 409.200 lei, din care 330.000 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă. Perioada de implementare este de 10 luni, iar cea mai importantă manifestare va fi un corncurs de pescuit ce se va desfășura în perioada 16-17 august, pe faleză.

Da mai departe:


Comenteaza:

Continutul site-ului agentiadeinformatii.ro este protejat potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Folosirea continutului fara aprobarea scrisa a proprietarului acestui site se pedepseste conform dispozitiilor legale in vigoare.

Copyright © 2018 · Agentia de informatii · Toate drepturile rezervate