Home » Important, Regional » Au hrănit gâsca cu gât roșu și au primit peste 170 de euro/ha

Au hrănit gâsca cu gât roșu și au primit peste 170 de euro/ha

gasca cu gat rosuFermierii care dețin terenuri agricole în vecinătatea Dunării și care s-au angajat să respecte anumite cerințe cum ar fi: strângerea porumbului să se facă înainte de 15 septembrie şi să lăse o suprafaţă de minim 5 la sută nerecoltată; în situaţia când nu este înfiinţată cultura de porumb, beneficiarul subvenţiei este obligat să asigure o cantitate de 100 kg de porumb boabe la hectar, în cel puţin un punct de hrănire situat pe suprafaţa fiecărei parcele angajate, etc, au primit de Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) suma de 171 de euro pe hectar.

În judeţul Galaţi, au îndeplinit aceste cerințe un număr de 11 fermieri, care au împreună aproape 250 de hectare, și care au depus cereri de subvenţii pe Măsura 214 – Plăţi de Agro-mediu – Pachetul 7 ,,Terenuri arabile importante ca zone de hrănire pentru gâsca cu gât roşu (Branta ruficollis)”, primind ]n total peste 42.000 euro.

Gâsca cu gât roșu este inclusă pe lista celor mai periclitate specii de păsări care trăiesc temporar în Europa, fiind ocrotită pe plan international prin Convenția pentru Conservarea Vieții Sălbatice și a habitatelor Europene de la Berna – 1979, semnată de România în 1993. În România apare doar la sfârșitul lunii octombrie și poate fi observată până în luna martie.

Da mai departe:


Comenteaza:

Continutul site-ului agentiadeinformatii.ro este protejat potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Folosirea continutului fara aprobarea scrisa a proprietarului acestui site se pedepseste conform dispozitiilor legale in vigoare.

Copyright © 2018 · Agentia de informatii · Toate drepturile rezervate