Home » Actual, Important » Avocatul Poporului a anchetat cazul femeii muscate de maidanezi in Gradina Botanica

Avocatul Poporului a anchetat cazul femeii muscate de maidanezi in Gradina Botanica

complex muzeal_resizeIn primavara acestui an  s-a facut mare valva dupa ce o femeie din Galati a fost atacata de 6 caini agresivi in timp ce se plimba prin Gradina Botanica. Cateva din institutiile statului din Galati au iesit cu declaratii belicoase si cu promisiunea ca situatia se va rezolva. Ce nu se stie insa este ca institutia Avocatul Poporului a fost  sesizata asupra acestui fapt si ca a derulat o ancheta.  Asadar reprezentantii institutiei Avocatul Poporului au cercetat indeaproape si au incercat sa elucideze conditiile in care s-a produs neplacutul incident de la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii “Rasvan Angheluta”.  A fost destul de greu de elucidat acest caz pentru ca s-a constatat ca pe camerele de luat vederi nu au fost surprinse imagini cu incidentul, dar s-a putut afla ca aceste camera nu acopera intreaga zona vizata, existand portiuni nesupravegheate video.  In schimb, s-a concluzionat ca “existenta cainilor fara stapan pe teritoriul Gradinii Botanice este o realitate anterioara incidentului pentru care reprezentantii institutiei Avocatul Poporului au efectuat ancheta, iar la momentul acestei solicitari, Serviciul Public Ecosal Galati nu mai putea efectua activitate de ecarisaj, deoarece aceasta fusese suspendata pentru 90 de zile in urma unui control efectuat de catre Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Galati, asa cum rezulta din raspunsurile transmise Complexului Muzeal”, se arata intr-un comunicat  al Avocatului Poporului. Dupa indelungi neintelegeri intre insitutii generate de faptul ca se dorea sprijin doar pentru capturarea cainilor, fara a permite serviciului public de specialitate sa inregistreze cainii in evidentele sale sis a ii transporte in spatiile special amenenajate pe care le detine, s-a reusit capturarea cainilor agresivi cu ajutorul Ecosal, dar au fost transferati la adapostul Asociatiei “Ajutati-l pe Labus”. Problema a fost astfel rezolvata partial intrucat ancheta Avocatului Poporului a relevat faptul ca la data intocmirii cercetarii, patrunderea cainilor pe teritoriul Gradinii Botanice  era in continuare posibila deoarece gardul imprejmuitor are o structura care permit acest lucru.

Dup ace au fost puse cap la cap toate elemntele rezultate din ancheta, s-a concluzionat ca “au existat si exista carente in respectarea articolului 22 din Constitutia Romaniei privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica, siguranta copiilor si adultilor pe teritoriul Gradinii Botanioce nefiind inca pe deplin stabilita”, asa ca insitutia Avocatul Poporului a emis o Recomandare catre Directorul Complexului Muzeal prin care i se pune in vedere sa  actioneze cu celeritate pentru a lua toate masurile astfel incat siguranta vizitorilor sa nu mai fie periclitata si mai ales sa asigure de urgenta  imprejmuirea spatiului Gradinii Publice astfel incat cainii fara stapan sa nu mai poata patrunde. Vizitatorilor unuia dintre putinele obiective din Galati dedicate relaxarii galatenilor nu le ramane decat sa astepte ca recomadarile Avocatului Poporului sa fie respectate si sa spere ca pana atunci cainii fara stapan ii vor ocoli din bun simt.

Da mai departe:


Comenteaza:

Continutul site-ului agentiadeinformatii.ro este protejat potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Folosirea continutului fara aprobarea scrisa a proprietarului acestui site se pedepseste conform dispozitiilor legale in vigoare.

Copyright © 2018 · Agentia de informatii · Toate drepturile rezervate