Home » Actual, Important » Chipsurile cu gust de cașcaval, de la 0 la 7 E-uri

Chipsurile cu gust de cașcaval, de la 0 la 7 E-uri

Chio Cascaval chipsAsociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons a realizat un studiu pe etichetele produselor tip chipsuri cu gust de cașcaval ce se regăsesc pe piața din România.
La analizarea celor 4 produse s-a constatat faptul că din punct de vedere al aditivilor alimentari menționați pe etichetele produselor studiate, 50% nu au în ingrediente niciun aditiv alimentar (E-uri), 25% au un singur aditiv alimentar, iar 25% au 7 aditivi alimentari. 50% dintre produsele analizate nu au menționat pe ambalaj numărul de carbohidrați. Valoarea energetică a produselor, calculate pentru 100 g, se situează între 514 -542 Kcal, iar valoarea proteinelor se situează între 4,4 si 7 g. Cantitatea de sare/100g variaza intre 1.25g si 2.0g. 75% dintre produsele analizate au precizată cantitatea de aromă (pudră) de cașcaval/brânză care variază între 0.3 si 0.5%.  Cele patru produse analizate  în cadrul studiului sunt următoarelei: Chio Cascaval Chips (Intersnack România SRL) – 0 (zero) E-uri, Pringles Cheesy Cheese (Interbrands M&D SRL) –  7 E-uri, Lay’s Chips Cheese (Star  Foods E.M. SRL) 0 (zero)  E-uri, Crusti Croc Crisps (LIDL Discount SRL) – 1 aditiv alimentar (Acid citric E330) . În cadrul studiului au fost analizate 4 produse de tip chipsuri cu gust de cașcaval, achiziționate în mod aleatoriu și anonim de către voluntarii Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons din supermarket-urile din București, în luna Decembrie 2014.

Da mai departe:


Comenteaza:

Continutul site-ului agentiadeinformatii.ro este protejat potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Folosirea continutului fara aprobarea scrisa a proprietarului acestui site se pedepseste conform dispozitiilor legale in vigoare.

Copyright © 2018 · Agentia de informatii · Toate drepturile rezervate