Home » Finantari UE, Important » Fundația ”Împreună” lansează proiectul ”MEREU TÂNĂR, MEREU ACTIV!”

Fundația ”Împreună” lansează proiectul ”MEREU TÂNĂR, MEREU ACTIV!”

Sigla fundatia Impreuna”Persoanele de vârsta a treia trăiesc adevărate drame datorită excluderii lor de la viaţa economică şi socială. Aceste trăiri sunt agravate pe fondul lipsei resurselor financiare la nivelul individului şi al comunităţii. Zona Moldovei prezintă un nivel economic mai scăzut decât restul ţării, ceea ce face ca necesitatea unei intervenţii în sensul ameliorării situaţiei bătrânilor abandonaţi şi izolaţi să fie imperioasă”, spune Daniela Elena Strat, managerul de proiect și director al Fundației ”Împreună”. Proiectul ”MEREU TÂNĂR, MEREU ACTIV!” este derulat în parteneriat cu Școala Postliceală Christiana Galați și Fundația Principesa Margareta a României și este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu o finanțare nerambursabilă în valoare de 199.722,88 euro. Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru persoanele vârstnice aflate în risc social din municipiul Galati, astfel încât acestea să fie sprijinite în vederea păstrării şi prelungirii independenţei lor şi pentru depăşirea dificultăţilor sociale si economice caracteristice acestei categorii de populaţie.

”Bătrânii au dificultăţi în menţinerea standardelor minime şi  obişnuite de viaţă din cauza problemelor economice, determinând astfel apariţia unei sărăcii accentuate în rândul acestora. In acest context, proiectul vine în sprijinul unui număr de 150 de persoane vârstnice din Municipiul Galaţi, prin organizarea de activități în cadrul Centrului de Zi și acordarea de servicii de îngrijire la domiciliu”, a declarat Ionica  Rădună, asistent social în cadrul Fundației ”Împreună”. Conferința de lansare a proiectului va avea loc în Galați pe  29 mai 2014, la Hotel Mercur.

Da mai departe:


Comenteaza:

Continutul site-ului agentiadeinformatii.ro este protejat potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Folosirea continutului fara aprobarea scrisa a proprietarului acestui site se pedepseste conform dispozitiilor legale in vigoare.

Copyright © 2018 · Agentia de informatii · Toate drepturile rezervate