Home » Economie, Important » Galațiul, pe locul III în topul despăgubirilor plătite de PAID

Galațiul, pe locul III în topul despăgubirilor plătite de PAID

PAIDSocietatea care gestionează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, adică Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a plătit, de la începutul anului 2014, daune în valoare de 358.380 lei. PAID  reprezinta una dintre partile componente ale programului român de asigurare a catastrofelor și este gestionat de Ministerul Administrației și Internelor. Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundații și alunecări de teren.

Potrivit unui comunicat de presă al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, în primele cinci luni din 2014, s-au plătit daune în valoare de 358.380 lei, au fost avizate 204 dosare de daună și au fost constituite rezerve de daună în valoare de peste 1.500.000 lei. Cele mai mari despăgubiri plătite în acest an asiguraților PAID au fost de 27.334 lei, 20.453 lei, respectiv 18.000 lei, plătite în județele Prahova și Galați.

 Reamintim PAID s-a constituit ca societate de asigurare în luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societati de asigurare care sunt și actionari PAID. Activitatea efectivă a început in luna februarie 2010, iar prima zi de emitere a asigurărilor obligatorii pentru locuințe a fost 15 iulie 2010. Acoperirea PAID este una de tip prim risc și funcționează pe principiul solidarității, adică se aplică același nivel de primă de asigurare pentru orice locuință, independent de gradul de vulnerabilitate specific acesteia. Primele de asigurare pentru PAID sunt de 20 de euro, pentru o sumă asigurată de 20.000 de euro, și de 10 euro, pentru o sumă asigurată de 10.000 euro.

Da mai departe:


Comenteaza:

Continutul site-ului agentiadeinformatii.ro este protejat potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Folosirea continutului fara aprobarea scrisa a proprietarului acestui site se pedepseste conform dispozitiilor legale in vigoare.

Copyright © 2018 · Agentia de informatii · Toate drepturile rezervate