Home » Important, Ochiul Soacrei » Marele flit chinezesc din holul Universității

Marele flit chinezesc din holul Universității

chinezariiUniversitatea “Dunãrea de Jos” a pus mână de la mână și a dorit să facă o ”măslină” chinezească prin sărbătorirea Noului An Chinezesc, alături de această comunitate proaspăt înființată la Galați și de altfel bine organizată și reprezentată de Casa Româno-Chineză filiala Galați. Așa că, au anunțat cu surle și trâmbițe, că pe data de 19 februarie 2015, începând cu ora 11.00, în holul Universității “Dunãrea de Jos” va avea loc o minune de sărbătoare cu muzică tradițională chinezească, degustare de ceaiuri, vernisajul unei expoziții de fotografie, cuvântări și alte chinezării. Au fost invitați  membri ai Casei Româno-Chineze, profesori universitari, reprezentanți ai autorităților locale, presa, mulți fotografi, precum și gălățeni pasionați de această cultură.

Dar la ora 11.00, ce să vezi? Expoziția la locul ei, un make-up artist cât se poate de românaș țuguia buzele a două românce, mulți fotografi, presă, tot biroul de comunicare al Universității, câțiva studenți, dar nici picior de chinez, nicio oficialitate, nici de la ei, nici de la noi, momente artistice nici gând, muzica tradițională chineză  poate doar în imaginația celor prezenți. Se făcu 11.10, si chiar 11.20. Tot n-a apărut nici măcar o urmă de reprezentant al comunității chinezești. Pe la 11.30, cei prezenți au încercat să facă așteptarea mai ușoară întrebându-se reciproc ”Ți mai fați. La țe oră înțepe, la unsprezețe sau la doisprezețe” și cam atât. În speranța de a salva aparențele, reprezentanții Universității au ținut un scurt speech lăsându-i pe cei prezenți cu impresia ca au greșit evenimentul și cu speranța că vor vedea un capăt de chinez seara, la lansarea lampioanelor , dar mai sigur pe la Roby Mall sau Panda Restaurant.

Update: Undeva pe la ora 12.00 ar fi venit câțiva chinezi mititei, dar și câteva pachețele de primăvară pe care s-au bătut cei câțiva studenți aflați în trecere prin holul-gazdă al evenimentului cultural-artistic de profund angajament.

Da mai departe:


Comenteaza:

Continutul site-ului agentiadeinformatii.ro este protejat potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Folosirea continutului fara aprobarea scrisa a proprietarului acestui site se pedepseste conform dispozitiilor legale in vigoare.

Copyright © 2018 · Agentia de informatii · Toate drepturile rezervate