Home » Important, Politica si Administratie » Planul de Mobilitate Urbană Durabilă din Galați va fi dezvoltat de spaniolii de la Eptisa

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă din Galați va fi dezvoltat de spaniolii de la Eptisa

eptisaEptisa România a semnat contractul cu Primăria Municipiului Galaţi pentru proiectul de Reabilitare a Transportului Urban Galaţi – Plan de Mobilitate Urbană Durabilă, angajându-se ca în 6 luni, adică până în luna iulie 2015 să  definească zona de studiu pe care se va baza Planul. Zona de studiu a planului va conţine întregul sistem de transport care va servi zona urbana şi vecinătăţile, obiectivul proiectului în care s-au angrenat spaniolii fiind acela de a dezvolta un plan de mobilitate urbană care să aducă oraşul la standardele naţionale şi europene pentru a atrage următoarele investiţii în sector. După cum se arată în comunicatul companiei Eptisa România, planul va fi bazat pe un Model de Transport Urban (Format GIS) folosind o platformă software.
Eptisa se prezintă ca fiind constituită în Spania în anul 1956, prezentându-se ca o companie de inginerie, arhitectură şi tehnologia informaţiei care îşi desfăşoară activitatea la nivel internaţional, implementează proiecte complexe în domeniul apei şi mediului, construcţiilor şi transporturilor, folosind cunoştinţele tehnologice, creativitatea, inovarea precum şi cele mai recente tehnologii pentru dezvoltarea durabilă a societăţii. ”Încă de la înfiintare, Eptisa a cooperat cu structurile administraţiei publice şi cu operatorii din sectorul public, în vederea dezvoltării economice şi modernizării tehnologice a ţării, devenind una dintre cele mai importante companii din Spania în domeniul ingineriei, arhitecturii, şi tehnologiei informaţiei” se arată pe site-ul companiei spaniole. În Romania, Eptisa este activă încă din 1994, iar din martie 2004 a înfiinţat filiala Eptisa România SRL, cu sediul în Bucureşti, fiind una dintre cele mai cunoscute companii de inginerie şi consultanţă de pe piaţa româneasca de profil.
Planul de Mobilitate Urbană Durabilă va fi finanţat de  Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) care va contribui  la modernizarea infrastructurii de transport urban în  municipiul Galaţi, cu un împrumut de 100 de milioane de lei, adică 22,6 milioane de euro si încă 900.000 euro asistenţă pe bază de subvenţii de la municipalitate. Cu această finanţare, se vor reabilita stăzile principale şi infrastructura de apă, se vor achiziţiona noi troleibuze şi se va introduce un sistem automatizat de încasare a tarifelor de călătorie.

Da mai departe:


Comenteaza:

Continutul site-ului agentiadeinformatii.ro este protejat potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Folosirea continutului fara aprobarea scrisa a proprietarului acestui site se pedepseste conform dispozitiilor legale in vigoare.

Copyright © 2018 · Agentia de informatii · Toate drepturile rezervate