Home » Finantari UE » Un an in plus pentru cheltuirea fondurilor europene alocate pentru 2011 si 2012

Un an in plus pentru cheltuirea fondurilor europene alocate pentru 2011 si 2012

logo 2Propunerea Comisiei Europene de aplicare a regulii N+3 pentru Romania si Slovacia a fost votata pe data de 24 septembrie 2013 in cadrul Comisiei pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European. Odata cu acceptarea acestei propuneri, Romania va mai avea la dispozitie inca un an pentru a cheltui fondurile europene alocate pentru anul 2011 pana la data de 31 decembrie 2014, iar pe cele alocate pentru anul 2012 pana la data de 31 decembrie 2015. Termenul final pentru cheltuirea fondurilor europene alocate in actuala perioada de programare ramane neschimbat: pana la data de 31 decembrie 2015.

Ministrul Fondurilor Europene, , Eugen Teodorovici, a declarat ca “Votul exprimat de Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European este extrem de important, aceasta fiind Comisia de specialitate a Parlamentului European. Pentru ca regula “N+3” sa se aplice, decizia luata de Comisia pentru Dezvoltare Regionala trebuie sa fie confirmata, in octombrie a.c., de votul final in Plenul Parlamentului European. Dupa aprobarea de catre Parlamentul European, plafonul privind riscul de dezangajare automata a fondurilor se va reduce semnificativ.”

Da mai departe:


Comenteaza:

Continutul site-ului agentiadeinformatii.ro este protejat potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Folosirea continutului fara aprobarea scrisa a proprietarului acestui site se pedepseste conform dispozitiilor legale in vigoare.

Copyright © 2018 · Agentia de informatii · Toate drepturile rezervate