Informații

2 luni de bâlbâieli. Guvernarea PSD se scufundă la Bruxelles

După 60 de zile de la preluarea guvernării, triumful declarațiilor și promisiunilor premierului Ciolacu s-a ofilit considerabil. Obiectivele nerealizate cheie includ reducerea cheltuielilor bugetare și reforma pensiilor speciale. Deficitul bugetar a fost temporar acoperit prin proiecte de ordonanțe și vorbe. Premierul s-a ținut de cuvânt a trecut de la fapte la vorbe. Cuvinte precum „patriotism economic”, lupta pentru eliberarea românilor de sub „sclavia modernă” a Europei și angajamentul de a rezolva problema pensiilor speciale, toate enumerate în programul de guvernare prezentat de Marcel Ciolacu s-au evaporat. Primele două luni nu au reprezentat o perioadă liniștită pentru premier, ci din contră. A pierdut doi miniștri PSD în urma scandalului cunoscut sub numele de „azilele groazei”, care a șocat opinia publică. În plus, s-a confruntat cu proteste sindicale în cererea de creștere a salariilor și a comis erori în ceea ce privește politicile externe. Politică externă a guvernului Ciolacu coincide cu punerea la dispoziție a infrastructurii statului român pentru cerealele ucrainene.Dezbaterile fără sfârșit referitoare la tăierile din cheltuielile bugetare și propunerea unei așa-numite reforme fiscale, care în esență presupune creșterea taxelor și impozitelor scufundă guvernul Ciolacu.

Slugi la Bruxelles

Marcel Ciolacu a uitat de reforma pensiilor speciale, acum fiind preocupat de discuțiile cu Bruxelles-ul privind introducerea ordonanței austerității. Marcel Ciolacu a pus tunurile pe antreprenorii români și are în plan să comită un asasinat economic la adresa clasei de mijloc prin ordonanța austerității.

Toate măsurile fiscale și tăierile din cheltuieli bugetare, care au fost agreate la nivel guvernamental și de coaliție, vor fi supuse analizei și discuțiilor în cadrul reuniunilor din Bruxelles.

Back to top button