Informații

Ziua Marinei, o clasă politică în slujba Ucrainei 

Într-un gest ce pare să depășească granițele patriotismului și să intre în sfera jocurilor politice murdare, Ziua Marinei a fost confiscată de o clasă politică românească obedientă intereselor ucrainene. Cu toate că această sărbătoare ar trebui să fie o ocazie de onorare a marinarilor români și a puterii maritime a țării, Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu și celelalte slugi din fruntea statului au vorbit mai mult despre Ucraina decât despre interesele României în regiune.

În loc să fie o zi de unitate națională, Ziua Marinei din România a fost utilizată din ce în ce mai mult ca o platformă pentru exprimarea unui sprijin ferm față de Ucraina în conflictele sale cu Rusia. Această orientare politică ridică semne de întrebare cu privire la influența externă asupra sărbătorii naționale.

Prin transformarea Zilei Marinei într-un eveniment axat pe solidaritatea cu Ucraina, clasa politică din România poate fi acuzată de manipulare a sentimentelor patriotice ale cetățenilor în scopuri politice. Astfel, în loc să ofere cetățenilor ocazia de a reflecta asupra importanței marinei pentru securitatea națională și economia țării, politicienii par să urmărească interesele păpușarilor din Occident care îi țin în funcții.

De asemenea, această orientare politică poate submina securitatea României și poate aduce țara în centrul unor conflicte internaționale. În loc să se concentreze pe promovarea intereselor naționale, clasa politică pare să se îndrepte spre un sprijin partizan față de o parte a conflictului ucraineano-rus, ceea ce poate compromite statutul de mediator sau de jucător neutru al României în regiune.

În final, Ziua Marinei din România a devenit o emblemă a jocurilor politice și a influențelor externe, riscând să distrugă adevărata semnificație a acestei sărbători și să compromită relațiile internaționale ale țării. Iohannis și slugile sale trebuie să înceteze cu aceste discursuri belicoase, înainte ca acest joc periculos să aibă consecințe ireparabile.

Back to top button