Informații

Bani publici pentru minciuni

Pe tot cuprinsul anului 2022 au fost vărsate în conturile partidelor sume în valoare de 256 de milioane de lei ca subvenții de la bugetul de stat, grosul fiind primit de PSD și PNL. Din această sumă, cea mai mare parte a fost cheltuită de cele două partide guvernamentale pentru contracte cu presa, un fenomen cvasi-generalizat, care a dus la instituirea autocenzurii în majoritatea trusturilor de presă.

Astfel, PSD a primit anul trecut 98 de milioane de lei de la bugetul de stat, din care a cheltuit 93 de milioane. 53 de milioane de lei au mers la presă și propagandă, potrivit AEP.

PNL a primit anul trecut 83 de milioane de lei, din care a cheltuit 55 de milioane. 38,5 milioane de lei din cele 55 de milioane cheltuite au mers la presă și propagandă.

USR a primit 45 de milioane de lei, din care a cheltuit 28 de milioane de lei. Din acestea, 5 milioane de lei au mers către presă și propagandă.

AUR a primit 19,9 milioane de lei, din care nu a cheltuit nimic pentru presă și propagandă.

Banii de la PSD și PNL au făcut ca spiritul critic să dispară din abordarea jurnalistică a principalelor trusturi media, mai cu seamă televiziunile și trusturile media adiacente care sunt hrănite lunar cu milioane de euro.

Back to top button