Informații

Cine sunt Stîngă și Doldurea patronii FLAGAS, oamenii PSD prin care Rusia face miliarde în România

Exploziile de la Crevedia ne arată din nou fața hâdă a unui stat capturat de mafie, un stat condus de slugi ce au rol de supape pentru Bruxelles, Moscova și Washington. Aceste marionete jefuiesc statul și puținii români care au mai rămas în țară. Guvernele președintelui Iohannis sunt cerberii mafiei care a acaparat țara. Tragedia de la Crevedia ne arată că cei aflați în fruntea statului nu au evoluat deloc deși au trecut aproape 20 de ani de la explozia de la Mihăilești și opt ani de la Colectiv. Intervenția autorităților ne arată inconștiența criminală a celor puși în funcții cheie în cadrul Ministerul Afacerilor Interne. Din 58 de victime, 43 sunt cadre ale MAI, 39 pompieri, 2 poliţişti şi 2 jandarmi. 43 de victime fraților din cadrul MAI, în condițiile în care inițial am avut doar câteva victime. 

Marcel Ciolacu, Cătălin Predoiu și Raed Arafat spun la unison că intervenția a fost exemplară. Din imaginile prezentate de colegii din presă vedem oameni pe jos care gem, cu răni deschise, oameni înfoliați uitați pe câmp, acesta este ”modelul” mult lăudat de Arafat și aceste lepre pe mâna cărora a încăput țara. La stația FLAGAS SRL din Crevedia totul funcționa ilegal prin complicitatea autorităților statului.

Obiectivul de la Crevedia nu mai deţinea autorizație de securitate la incendiu din data de 30.07.2020 şi are închisă activitatea de la data de 14.10.2020. Pe timpul unui control de prevenire desfăşurat în anul 2020 la acest obiectiv, s-a constatat utilizarea unei pompe de transvazare a gazului petrolier lichefiat neomologată. Din primele informații la momentul producerii evenimentului pe amplasament s-au desfăşurat operațiuni de transvazare neautorizate.

Primarul PSD din Crevedia, Petre Florin: „Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”.

Exploziile de la Crevedia relevă cine sunt adevărații oameni ai Rusiei la București

Într-un interviu acordat România TV imediat după producerea incendiului, primarul din Caracal, Ion Doldurea, a făcut o declarație șocantă. Întrebat dacă știe că au murit oameni, primarul din Caracal a dat un răspuns halucinant: „… știu. Este vorba despre o persoană. Ceilalți… pompierii… este problema lor”.

Ion Doldurea a fost impus de baronul PSD Paul Stănescu în 2019 în funcția de președinte al PSD Caracal, în locul lui Dan Ciocan, care dorea să preia controlul organizației PSD Olt de la Stănescu. Tot Paul Stănescu l-a susținut pe Doldurea senior ca și candidat la Primăria Caracal, poziție pe care acesta a câștigat-o în 2020.

Chimist de profesie, Ion Doldurea a fondat mai multe companii, inclusiv în domeniul carburanților, pe care le-a transferat ulterior pe numele fiilor săi.

Numele lui Ion Doldurea apare în multe firme. Cele mai vechi, înființate în 1994 și 1998, poartă același nume – Fiedo Exim SRL. Amândouă sunt în acest moment radiate.

Adrian Chesnoiu – Sorin Grindeanu – … – Ion Doldurea – Paul Stănescu

În 2018, Ionuț Doldurea preia firma Criana Gas, împreună cu Cosmin Ionuț Stângă, iar în 2023, SC Flagas SRL preia Rombeer Crângașu.

În 2010, prin firma Dolchimex, familia Doldurea intră în asocierea Ade Gas Oil, împreună cu alți doi mari jucători de pe piața GPL, Azalis SRL și Eurogenetic SRL. Eurogenetic SRL, compania lui Cosmin Ionuț Crețan are o cifră de afaceri de 41 de milioane de euro și avut-o ca asociat pe Culiță Corina din Balș, paternul mafiei PSD Olt.

Afacerea FLAGAS și conexiunile cu Rusia

Vorbim despre o afacere PSD cu ample ramificații ce duc până la Moscova. Fii lui Ion Doldurea sunt asociați în mai multe companii cu Stîngă Ionut Cosmin, omul de afaceri craiovean Berceanu CristianCuliță Corina și un om de afaceri din Slatina Ionuţ-Cosmin Crețan

Legătura între acești indivizi este Rompetrol și o anume Culiță Corina pe care au avut-o ca asociat și director în companiile lor. Doamna Culiță este fosta partenera de afaceri lui Boris Golovin ofițer GRU și al Nataliei Rybchenko alias Natalia Niță, fostă angajată a ambasadei Rusiei la București, patroana Aik Energy Ltd (Valahia Gaz). 

Compania Valahia Gaz, actualmente AIK ENERGY LTD a fost condusă timp de câteva luni, din postura de director general, de către Corina Culiță, fosta șefă a distribuitorului de GPL ADE Gas Oil Company SRL.

Familia Doldurea a devenit milionară în euro cu ajutorul importurilor de carburanți și gaze ieftine din Federația Rusă, cu protecția instituțiilor statului român, de la SRI până la partidul stat PSD/PNL. În momentul de față produsele petroliere rusești intră mascat în România prin Petromidia și prin Republica Moldova, fiind mai apoi livrate pe piața locală cu ajutorul Rompetrol, companie care se folosește de stațiile și punctele de vânzare a carburanților controlate de familia Doldurea și partenerii lor. 

Pe amplasamentul de la Crevedia funcționa o stație GPL Romeptrol, apoi Stîngă Ionuț Cosmin, angajatul Rompetrol devine asociat cu Doldurea și apare firma FLAGAS. Vorbim de o operațiune prin care Rusia își vinde produsele petroliere în România cu sprijinul mafiei politice locale din PSD.

În anul 2013 Doldorea Ionuț Daniel îi aduce în compania Flagas SRL pe oamenii Rusiei via Rompetrol. Culiță Corina renuță pe parcurs la acțiunile sale, un modus operandi întâlnit în mai multe companii, însă îl avem pe Stîngă Cosmin Ionuț acționar cu 49% în momentul de față. Stîngă Cosmin Ionuț apare și în echipa de fotbal a Rompetrol. 

Flagas SRL a avut în 2022 o cifră de afaceri de 120 de milioane de euro cu doar 19 angajați. Flagas SRL a avut primit și un ajutor de stat în perioada guvernelor marionetă controlate de Liviu Dragnea. 

Direct implicat în aceste inginerii financiare de anvengură a fost Liviu Dragnea, acesta fiind jucăria miliardarilor lui Putin care îi asigurau avioane de lux private pentru a-și petrece vacanțele de lux în Maldive cu Irina Tănase unde aceștia dețin mai multe insule private. Împreună cu Dragnea mai călătoreau Ionuț Arsene și Darius Vâlcov. 

Irina Tănase – Liviu Dragnea

În aceste conexiuni apare și numele oligarhului sârb Zeljko Mitrovici alias mr. Pink, cel care asigura transportul prin compania sa privată de avioane AIRPINK. Beneficiari ai serviciilor lui Mitrovici sunt politicieni români și oligarhii lui Vladimir Putin. Mitrovici este prietenul președintelui sârb Aleksandar Vucic, ambii fiind considerați protectorii lui Sebastian Ghiță. Liviu Dragnea făcea servicii pentru acești oligarhi și devenise chiar jucăria lor personală.

ADE GAS OIL COMPANI SRL, rețeaua mafiei ruse prin care se importă gaze ieftine în România și conexiunea cu tragedia de la Crevedia

ADE GAS OIL COMPANY SRL este un grup de firme din care fac parte și firmele fraților Doldurea, copiii primarului PSD din Caracal. Din acest grup mai fac parte companiile Azalis SRL, Dolgas SRL, Eurogenetic SRL, Dolchimex SRL și altele. Beneficiarii acestui holding sunt Berceanu Cristian, Crețan Ionuț Cosmin și Doldurea Cristian Marian. ADE GAS OIL COMPANY SRL are o cifră de afaceri de 35 de milioane de euro.

Cristian Berceanu

GPL-ul vine prin Republica Moldova cu cisterne mari și este transvazat în mai multe puncte din țară în cisterne mici. Un astfel de punct ilegal este cel de la Crevedia, unde s-au înregistrat 58 de victime în urma unor explozii multiple în timpul procesului de transvazare

O cisternă mare are capacitatea cât șase cisterne mici. Astfel se eludează plata obligațiilor fiscale, prin nedeclararea antrepozitului fiscal. Gazele intră în țară cu ajutorul polițiștilor de frontieră corupți din subordinea ministrului Cătălin Predoiu. Când era la Justiție Cătălin Predoiu a promovat Legea nr.265/2022 privind registrul comerțului în interesul acestei grupări criminale. 

Potrivit Legii nr.265/2022 pe partea de autorizare a funcționării, din perspectiva siguranței (ISU, sanitar, sanitar-veterinar, protecția muncii, mediu) reiese că nu e nevoie de nicio autorizație prealabilă pentru a funcționa.

Este suficientă o declarație pe proprie răspundere că respectă legile și procedurile ca să funcționezi dată de “patron”. Așa și-au permis Doldurea și Stîngă să dețină un depozit GPL ilegal în comuna Crevedia printre casele localnicilor.

Marcel Ciolacu – Cătălin Predoiu

Potrivit informațiilor primite de Anchetatorii.ro de la la colegii din Republica Moldova, gazele importate de la Ade Gas Oil Company SRL și FLAGAS SRL provin de la Yar Energy & Gas, fosta Aik Energy compania controlată de Natalia Rybchenko și administrată de Vicol Arcadie, cunoscut ca omul lui Vlladimir Plahotniuc. Arcadie Vicol este supranumit de presa de la Chișinău ca baronul gazelor ieftine. 

Firma NATURAL GAZ D.C. deținută Arcadie Vicol și Artur Pantaziev (ultimul deține și funcția de director al companiei) se ocupă de asemenea cu livrările de gaze ieftine pentru gruparea mafiotă din PSD Olt. În 2019, Vicol a demisionat de la Moldovagaz și împreună cu Pantaziev, care până la NATURAL GAZ D.C. a condus una dintre companiile de distribuție a gazelor și au fondat propria companie.

Până a ajunge la Moldovagaz, Arcadie Vicol a deținut funcția de director comercial al „Chișinău-Gaz”, al întreprinderilor de stat „Căile Ferate ale Moldovei” și Metalferos, companii pe care le-a jefuit după bunul plac.

Arcadie Vicol – baronul gazelor ieftine

În anii trecuți, afacerile Nataliei Rybchenko din Republica Moldova au fost administrate de Victor Bînzani. Bînzani a fost director al AIK Energy SRL Moldova și acum este director adjunct al companiei de stat Energocom SA din Republica Moldova, organizatorul celor mai mari licitații pentru achiziționarea gazelor și energiei în țara vecină.

Victor Bînzani este şi consilier local la Ialoveni din partea partidului PAS, partidul Maiei Sandu, iar în anii 2015-2017 a fost vicepreşedinte al Consiliului Raional Ialoveni. 

În anul 2017, în octombrie, Serviciul Vamal al Ucrainei a descoperit 250 de tone benzină care în acte erau declarate drept gaz condensat.

Marfa era importată din Republica Moldova printre AIK Petroleum SRL, înregistrată la Chișinău. 

Condensul de gaz (GPL) este un produs natural care nu este supus accizării la importul în Ucraina. AIK Petroleum SRL transporta gaz condensat pe teritoriul Moldovei, îl amestecă cu benzină și îl livra în Ucraina. Iar după vămuire, acest amestec era livrat la o rafinărie de petrol unde se separa benzina care era comercializată fentând astfel plata accizelor. Aceeași procedură este aplicată și în România susțin sursele Anchetatorii.ro.

În urma examinării bazei de date vamale, experții ucraineni au aflat că, timp de doi ani, firme cu aceiași beneficiari au importat în mod regulat aceste produse de la societăți cu denumiri similare: AIK Trading LTD, AIK Energy LTD etc.

Natalia Niță a renunțat în februarie, probabil din cauza invaziei rusești în Ucraina, la funcția de administrator al AIK Group Ltd. 

DNA a făcut pierdut dosarul DIAL GAS LTD SEYCHELLES

DNA a instrumentat dosarul Dial GAS ltd Seychelles care aveau legătură cu mafia rusească a carburanților, dar prin intervenția potenților zilei din clasa politică a partidului stat PSD/PNL dosarul a fost pus în fișet și făcut dispărut. Dial Gas ltd Seychelles este legătura directă cu Dolgas SRL. Dolgas are o cifră de afaceri de circa 18 milioane de euro și este patronată de Doldurea Cristian Marian.

Dolchimex SRL, deținută de frații Doldorea, a avut o cifră de afaceri în 2022 de 15,5 milioane, și un profit de 3,8 milioane de lei. Profitul firmelor familiei Doldurea în 2022 – 53,3 milioane lei.

Firma Dolchimex, afaceri cu Baza NATO Deveselu

Pe 15 decembrie 2020, Baza Militară de la Deveselu lansează în SEAP o cerere de achiziție directă pentru tâmplărie PVC și reparații curente. Se pare că cei care au montat geamurile aveau și alte obligațiuni via Moscova. Ce să facem? PSD rămâne în continuare partidul care îl face mândru pe tovarășul Ion Iliescu.

Pentru protecție la Caracal se derulează contracte de milioane de euro la rețelele de apă, cu firma Sengher Sisteme SRL “a statului paralel”, susțin surse locale pentru Anchetatorii.ro. Așa își plătește Ion Doldurea protecția. Situațiile de lucrări de comasare efectuate de Sengher sunt fictive. Lucrările decontate deja existau, fiindcă au fost executate în cadrul altor proiecte anterioare.

SENGHER SISTEME este o firmă din Craiova, înființată în 2005, care până în 2018 a avut o altă denumire, alți acționari și alt obiect de activitate. Până în 2018, firma SENGHER s-a numit SC MOIRA PROD SRL și se ocupa cu vânzarea cu amănuntul a produselor nealimentare, în magazine nespecializate. Acționari la această societate comercială erau Sergiu -Vasile Boiangiu din Craiova și Andreea-Ileana Boiangiu, patroană cu rădăcini în orașul Balș din județul Olt. În 2018, firma este cedată unei foste angajate de la firma BRISANT INNOVATIVE SRL din București, pe numele său Anca Maria Ghimpău. Venită în firmă ca unic acționar, Anca Maria Ghimpău schimbă în 2018 denumirea societății din MOIRA PROD SRL în SC SENGHER SISTEME SRL. În spatele firmei se află de fapt, Claudiu Postolache, Paul Stănescu secretarul general al PSD și Marius Oprescu, președintele CJ Olt. 

Paul Stănescu – Marius Oprescu

Consulul României Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu e de fapt consulul Federației Ruse 

Irina Loredana Stănculescu

Archil Msuknishvili, care a dat bacalaureatul în 2011 la Colegiul German Goethe din Capitală, iar în anul următor a fost exmatriculat de la Facultatea de Administrare a Afacerilor cu predare în limbi străine din ASE pentru neplata taxei de școlarizare, a fost asociat, în 2013-2014, în cadrul firmei de consultanță Caucaz Business Consulting SRL, cu avocații Arthur Mușetescu și Irina Loredana Stănculescu, fostă șefă a departamentului juridic al Petrom și numită anul trecut în postul de consul general al României la Cernăuți, în Ucraina. Archil Msuknishvili este cunoscut ca omul grupării Golovin, Niță, Ribchenko. 

Irina Loredana Stănculescu ocupă funcția de consul la Cernăuți cu sprijinul acestei grupări a spionajului rus dovedite în atâtea materiale de presă dar nebăgate în seamă de serviciile noastre multe și inutile. Surse din cadrul MAE afirmă pentru Anchetatorii.ro că Irina Loredana Stănculescu este de fapt consulul Rusiei la Cernăuți, nu al României. Baronul PSD, Paul Stănescu, a girat personal pentru numirea doamnei Stănculescu în fața dulapului de la Cotroceni. Amintim că regiunea Cernăuți nu a fost bombardată niciodată de armata rusă de la declanșarea invaziei în data de 24 februarie 2022.

Irina Loredana Stănculescu – Paul Stănescu

Partenerul de viață al consulului României la Cernăuți este Bozgan Marius Sorin, fost polițist antidrog. Bozgan a fost numit de Viorica Dăncilă la ordinul lui Paul Stănescu în funcția de Vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie. Cetățenia română era acordată „peste rând”, în urma unui sistem paralel de înregistrare a cererilor, care încalcă prevederile legale, și deseori fără să se verifice dacă actele depuse de solicitanți sunt autentice. Astfel, ajung să obțină pașaport românesc cetățeni ai Federației Ruse ce se dau drept moldoveni. 

Bozgan Marius Sorin vindea pașapoarte românești cetățenilor ruși, fapt ce a declanșat o anchetă monstru care a fost mușamalizată în cele din urmă de Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Externe, Curtea de Conturi, Serviciul de Informații Externe și Serviciul Român de Informații. Bozgan a fost demis după ce informațiile au apărut în spațiul public. 

Bozgan Marius Sorin

Ce îl leagă pe Victor Ponta de oamenii Rusiei la București?

Unul dintre angajaţii fostei companii „Valahia Gaz” astăzi preluată de AIK Energy LTD (firmă în insolvență) a fost georgianul Dimitri Msuknishvili. Acest Dimitri Msuknishvili figura ca angajat al Ambasadei Georgiei din România şi avea funcţia de „Manager Financiar”, însă în realitate el era agent al serviciilor secrete georgiene și controla o parte din acțiunile companiei Valahia Gaz. Compania a intrat pe piață cu ajutorul lui Călin Popescu Tăriceanu și al colegilor săi din ALDE.

Victor Ponta și premierul Georgiei (1 dreapta)

În spatele Valahia GAZ se afla Total Asset Management GmbH, o companie elvețiană cu interese majore în România, controlată de gruparea Boris Golovin, Anatoli Patron, Iuri Ustinov, oameni apropiați regimului de la Moscova.

Boris Golovin – ofițer GRU

Victor Ponta se plimba și el prin Georgia la degustări de vinuri cu premierul georgian și se poza lângă Vladimir Putin, în timp ce băieții de acasă își împărțeau contractele pe energie. Victor Ponta a fost cooptat de curând în funcția de consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu.

Victor Ponta – Vladimir Putin

Valahia GAZ, jucăria prin care se importau gaze direct de la Moscova prin Ungaria

Valahia Gaz a fost înființată în septembrie 2017 de către un tânăr de 26 de ani din București, Constantin Muceanu, cu un capital de 200 de lei. Ulterior, ca asociat unic, acesta a majorat capitalul societății la 45.500 de lei. În decembrie 2017, în firmă a intrat, cu 1,1% din părțile sociale, cetățeanul georgian Archil Msuknishvili, în vârstă de 25 de ani, domiciliat în Tbilisi. În aceeași lună, Muceanu i-a cesionat toate părțile sociale lui Msuknishvili, care a devenit asociat unic. 

Georgianul l-a cooptat în companie pe Damian Spiridon și apoi au început să i-a contracte pe bandă rulantă și au ajuns să fie cel mai mare importator de gaze din România. Georgianul Archil Msuknishvili a transferat acțiunile lui Dimtri Msuknishvili, urmând și o majorare de capital în companie de 1000%.
Gazele au sosit suspect, cum spun cei de pe piața energiei, prin punctul de interconectare cu Ungaria.
În noiembrie 2018, aproape 83% din importurile românești de gaze au provenit din Federația Rusă, iar restul de 17% – din Uniunea Europeană, însă și în cazul acestora din urmă marfa provine fizic tot din Rusia, doar exportatorii finali către cumpărători din România fiind firme înregistrate în UE. Importul a reprezentat, în noiembrie 2018, 13% din totalul consumului național de gaze, față de 8,1% în luna
corespunzătoare a anului anterior. În România s-au importat, în noiembrie 2018, peste 1,82 milioane MWh de gaze, cu circa 44% mai mult față de noiembrie 2017, la un preț mediu de 122,15 lei/MWh, cu 40% mai mare comparativ cu luna similară a anului anterior. Astfel, într-o estimare grosieră, Valahia Gaz a tranzacționat în noiembrie o cantitate de gaze din import de circa 280.000 MWh, în valoare
aproximativă de 34 milioane lei.

Potrivit datelor ANRE, în aprilie a deținut o pondere de 51,47%, pe următorul loc, la mare distanță, fiind OMV Petrom Gas cu 14,9%. În mai, a deținut o pondere de 41,2%, fiind întrecut de OMV Petrom cu 50,7%. Acestea sunt ultimele date publice ale ANRE. ”Trebuie precizat că în ultimele luni România a înregistrat importuri de gaze nefiresc de mari.”, afirmau experții din domeniul energetic. Potrivit datelor INS, în perioada 1 ianuarie-30 iulie 2019. Importuri nefiresc de mari și pe timp de vară, prin punctul cu Ungaria și aproape deloc prin punctele cu Ucraina, în condițiile în care în perioada caldă, acestea tindeau spre zero în alți ani. Așa s-a ajuns în situația în care în luna iunie, importurile au fost de 364 de ori mai mari
decât în aceeași lună a anului 2018. Toate aceste combinații sau realizat sub conducerea lui Anton Anton, omul lui Călin Popescu Tăriceanu la ministerul Energiei. Pentru a păcăli legislația europeană care a impus sancțiuni Rusiei, acești băieți deștepți luau gazele livrate de Gazprom de la unguri.

Ungurii au fost trași de mânecă și au primit ordin să înceteze afacerile cu Moscova, astfel în scurt timp compania Valahia GAZ a pierdut majoritatea contractelor cu vecinii noștri de la Budapesta în 2019. Când au început să apară probleme, iar Tăriceanu pierdea controlul la ministerul Energiei, Damian Spiridon și Dimitri Msuknishvilli au vândut compania către AIK ENERGY LTD pentru suma de 912.621 £. 

AIK Energy LTD, condusă de fostul șef al cartierului general M.I.6 la Moscova, celebrul Christopher Steele

Christopher Steele

Moscova nu a lăsat niciodată din mână companiile sale de pe piața energetică românească și le-au trecut de mai multe ori pe numele diferiților spioni aflați pe teren, în special agenți ruși cu pașaport britanic.
În cursul anului 2020 clienții furnizorului de gaze AIK Energy s-au trezit brusc într-o situație neplăcută, fiind informați că au fost transferați automat către o altă firmă, mai exact Premier Energy, compania oligarhilor cehi, cunocuți ca apropiați a-i președintelui rus Vladimir Putin. De fapt AIK Energy intrase în incapacitate de plată în urma blocării conturilor de către mai multe bănci.Aceste companii fantomă fac credite la băncile românești apoi semnează contracte cu furnizorii români pe care uită să îi mai plătească. Complexul Energetic Oltenia și Hidroelectrica au decis denunțarea mai multor
contracte de vânzare a energiei electrice cu AIK Energy Ltd. La începutul lunii decembrie 2020, CE Oltenia a reziliat două contracte de vânzare de energie electrică pentru AIK. Unul viza livrarea în bandă pentru primul semestru al anului viitor și altul pentru trimestrul patru al anului 2019.

„Neîndeplinirea obligațiilor de plată de către AIK Energy LTD Londra Sucursala București”, a fost motivul invocat de CE Oltenia în ambele situații. În cazul Hidroelectrica este vorba de un total de 32.400 MWh pe care AIK Energy nu îi mai primește în primul trimestru al anului 2022. În acest caz, AIK nu a venit
cu scrisoarea de garanție bancară necesară pentru a se începe livrarea energiei, iar Hidroelectrica a decis rezilierea contractului.

După adoptarea OUG 114 de către regimul Dragnea, AIK Energy devine cel mai mare furnizor de gaze din România.

Aik Energy ltd devenise și compania cu cel mai bun preț de pe piață la curentul electric din România cu ajutorul oamenilor lui Liviu Dragnea puși în diferite funcții cheie în stat la acea vreme. Această companie chiar vindea mai ieftin curentul electric decât îl cumpără de la producător. Observăm în auditul acestei companii cum se fac afaceri în România pe piața energiei. ANRE aprobă intrarea pe piața românescă,
compania străină face credite la băncile românești în valoare de circa 20/30 milioane de euro per trimestu sau anual în funcție de contracte, apoi cumpără energia de la companiile de stat.

Aik Energy ltd are în România 26 de angajați și o cifră de afaceri de 250,832,091 lire. În documentele acestei companii offshore înregistrate la Londra am descoperit că figura cu datorii la debitori comerciali de 18.645.759 lire în anul 2019. Compania susține că are 60 de angajați în anul 2020, de la 7 cât avea în anul 2018.

Această companie este un focar de spioni ruși deghizați în cetățeni britanici cu conexiuni directe la Kremlin. Spre surprinderea noastră în aceste documente l-am descoperit pe fostul șef al spionajului britanic MI6, ca agent de teren și șef al biroului de la Moscova, Christopher Steele, cel care a făcut celebrele dezvăluiri despre dosarul lui Donald Trump aflat în mâinile lui Vladimir Putin. Christoper
Steele este directorul companiei AIK Energy ltd, conform ultimei întâlniri a acționarilor. Înainte de venirea sa prin cadrul companiei s-au plimbat o serie de agenți secreți ai Moscovei. În aceste documente îl descoperim și pe Harald Rainer Kraft, reprezentantul grupului internaţional AIK Energy LTD în România. În toate aceste combinații și doamna Angela Merkel trebuia să aibă un reprezentat important, extrem de
implicat la toate nivelurile ce țin de piața energetică românească.

Harald Kraft este președintele Asociației Companiilor Române de Explorare și Producție a Petrolului (ROPEPCA). Deține o diplomă și un doctorat în inginerie petrolieră de la Universitatea Clausthal-Zellerfeld, Germania. După ce s-a alăturat companiei Wintershall AG Germania, a lucrat ca inginer de rezervoare în operațiuni interne și internaționale și ca șef al grupului de achiziții și noi întreprinderi. La Wingas Germania a ocupat funcția de șef al departamentului logistic.

Harald Kraft

Harald Kraft s-a mutat în România în 1997, unde a ocupat funcții de conducere în companii de petrol și gaze până în prezent. A fost director general al WIROM / Wintershall România timp de 8 ani și director al diviziei de gaze naturale OMV Petrom timp de 10 ani.

Natalia, prima doamnă a Moscovei la București

În această companie mai figurează ca CEO o misterioasă domnă venită din Federația Rusă, Natalia Rybcenko, devenită Niță în urma căsătoriei cu Liviu Constantin Niță. Șotul Nataliei a fost arestat și condamnat, în 1999, pentru că a emis cecuri fără acoperire în valoare de peste 60 de miliarde de lei, prejudiciind Rafinăria Petrobrazi (SNP Petrom). Anchetarea lui Niță a detonat un scandal național. S-a aflat că banii câștigați din căpușarea Petrom ajungeau în conturile Partidului Democrat, aflat atunci la guvernare. Asociatul lui Niță în firma Sunoil Company, prin care s-au dat tunurile, era chiar Boris Golovin, prietenul său. Schema „Sunoil” era clasică: lua carburanți de la Petrom cu bani puțini și îi
revindea mai scump altor societăți de stat.

ARGYA HOTEL VOLOS – sursa FACEBOOK Natalia Rybcenko

La nunta sa, soțul poartă o uniformă ce pare a fi de ofițer al forțelor navale. În urma verificărilor noastre uniforma nu corespunde cu echipamentul Forțelor Navale Române.

Liviu Constantin Niță

Natalia Rybchenko și-a luat doctoratul la Academia de Studii Economice din București, titlul lucrării sale fiind ”Locul și rolul Rusiei în economia mondială contemporană”.

Natalia Rybchenko, cetățean rus domiciliat în București, a fost manager în cadrul companiei ruse Lukoil în perioada 2000 – 2007, potrivit profilului propriu de pe Linkedin și angajată a Ambasadei Rusiei la București. 

Natalia Rybchenko – alias Natalia Niță

Natalia Niță/Rybchenko figurează ca principal beneficiar al grupului AIK și se înregistrează în auditul companiei mai multe plăți către aceasta și invers către Grupul AIK.

„Inclus în alte creanțe avem 175,220£ (2018: 436.701£) plată către Natalia Niță, proprietarul efectiv al Grupului. În cursul anului, avansurile de 1.113.859 £ au fost făcute către Natalia Niță și rambursările de 1.375.340 £ au fost primite de Grup.”, se arată în auditul companiei. În auditul companiei figurează și plăți către compania Rynat Real Estate SRL deținută ca acționar unic de Natalia Niță. AIK Energy ltd a plătit 146.516£ în 2018 către Rynat Real Estate SRL și 44.429£ pentru mobilier. Rynat Real Estate SRL are
în 2019 o cifră de afaceri de 1.835.962. RON.

Printre directorii companiei, așa cum arată datele transmise autorităților din Anglia, se numără și Dan Popescu. Dan Popescu, născut în 1978, a mai făcut parte din conducerea sau acționariatul unor societăți. El și cu avocatul Marian Moscovici un apropiat al Moscovei (sursa), au reprezentant acționarul principal al unui srl din Capitală. Este vorba Total Brands din București.

În 2017, Dan Popescu apare în actele publicate de firmă în Monitorul Oficial ca reprezentant al societății Total Asset Mangement Gmbh – (Boris Golovin, Anatoli Patron, Iuri Ustinov) , firmă care era acționar în Total Brands srl. În 2006, reprezentantul acestei societăți care deținea Total Brands era avocatul Marian
Moscovici.

Gheorghe Andrei Pădureț este un businessman foarte complex. El este președintele Asociației „Camera de Comerț și Industrie România – Marea Britanie” (CCIR-MB) și l-am găsit reprezentând firma Nataliei Rybchenko, AIK Energy Group, la Târgul Comercialal al Statelor Membre OIC (Organizația de Cooperare Islamică) din Dakar, în perioada 13-19 iunie, anul trecut.

Andrei Paduret

Andrei Pădureț

Pădureț este inginer, dar și diplomat. El a fost consul onorific al Republicii Chile la Constanța și a fost implicat în mai multe business-uri din România, Marea Britanie, Tunisia etc.

Andrei Pădureț este căsătorit cu Nadjet Karabernou, cetățean algerian, fost consilier al ambasadorului Algeriei la București (2001-2009) și președinte al Camerei de Comerț și Industrie România-Algeria (entitate care funcționează la aceași adresă cu CCIR-MB, asociația soțului) și mediator în cadrul aceleași misiuni diplomatice.

Nadjet Karabernou

Nadjet Karabernou

Va urma!

Back to top button