Informații

Ciolacu râde de români: desființează formal posturi dar nu se reduce numărul de angajați

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), este din nou sub ochii opiniei publice, de data aceasta cu o strategie politică ce lasă un gust amar românilor: desființarea formală a posturilor, fără însă a reduce numărul de angajați în cadrul instituțiilor publice. Este aceasta o manevră abilă sau un joc de fațadă? Hai să dezbatem împreună.

Aceasta nu este prima dată când PSD și Ciolacu sunt subiectul unei critici intense. De-a lungul timpului, ei au fost acuzați că angajează în mod excesiv în instituțiile publice, creând astfel o rețea vastă de loialități politice. Într-o tentativă recentă de a contracara aceste acuzații, Ciolacu a anunțat o serie de reduceri formale ale numărului de posturi din instituțiile publice.

Însă, ceea ce pare a fi un pas în direcția bună, se dovedește a fi un mare deșert de aparențe. Reducerile formale de posturi nu par să fie urmate de o scădere reală a numărului de angajați, conform datelor oficiale.

În fapt, costurile reale pentru plata unei armate de bugetari PSD-iști care nu se mai satură de furat este în continuă creștere.

Radu Delia

Delia Radu este o jurnalistă cunoscută pentru contribuția sa în domeniul investigațiilor jurnalistice și pentru obiectivitatea sa în acoperirea știrilor. Absolvind Facultatea de Jurnalism și Comunicare Publică în anul 2010, Delia și-a început cariera în media, iar acum ocupă poziția de editor al portalului "Agenția de Informații".
Back to top button