Informații

Ciolacu va crește TVA-ul, impozitele pe salarii și taxele la firme românilor. Proprietarii de case buni de plată

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a anunțat recent că guvernul marionetă condus de partidul său are de gând să mărească taxa pe valoarea adăugată (TVA), impozitele pe salarii și taxele pentru firmele românești. Proprietarii de case vor fi, de asemenea, afectați de aceste măsuri fiscale, întrucât impozitele pe proprietate sunt de asemenea în vizorul guvernului.

Măsurile anti-naționale propuse de PSD vizează creșterea veniturilor bugetare și reducerea deficitului bugetar, conform scuzelor oferite de Ciolacu. „Avem nevoie de aceste schimbări pentru a asigura stabilitatea fiscală a țării”, a declarat Ciolacu.

Totuși, aceste măsuri au stârnit controverse și nemulțumiri în rândul populației și mediului de afaceri, mulți văzând în ele o piedică în calea dezvoltării economice și o încărcătură suplimentară pentru buzunarele românilor.

„Creșterea TVA-ului va duce la majorarea prețurilor la bunurile de larg consum, iar impozitele crescute pe salarii vor diminua puterea de cumpărare a românilor”, a declarat un reprezentant al mediului de afaceri.

Mai mult, proprietarii de case se vor vedea nevoiți să plătească mai mult la stat. Această măsură pare să îi vizeze în special pe cei cu imobile în zonele rezidențiale de lux, unde prețurile caselor sunt semnificativ mai mari.

Guvernul Ciolacu se prăbuștește în sondaje din cauza acest măsuri anti-naționale, în timp ce partidul încearcă să mintă cu nesimțire populația de necesitatea și corectitudinea acestora.

Back to top button