Informații

Ciucă și Isărescu pot încasa în continuare pensie și salariu. Unii mai speciali decât alții.

Premierul Marcel Ciolacu a abordat și problema pensiilor speciale, dar cu un tratament preferențial pentru unii. Practic, reforma pensiilor speciale va avea loc peste 20 de ani, când majoritatea dintre noi vom fi deja în vârstă, în timp ce cei privilegiați, adică rudele și apropiații politicienilor mafioți, vor continua să beneficieze de aceste sume exorbitante, plătite de noi, românii obișnuiți și plătitori de taxe.

Miercuri, deputații au votat un proiect prin care se interzice cumularea pensiei cu salariul, dar au introdus noi excepții în două liste speciale. Printre aceste excepții se numără Academia Română, șefii BNR, parlamentarii și alte instituții cu salarii înregistrate la niveluri record, cum ar fi ANRE sau ANCOM. Astfel, acești beneficiari continuă să se bucure de privilegii financiare nejustificate în detrimentul contribuabililor.

PSD și PNL au motivat introducerea amendamentului prin faptul că persoanele alese în funcții publice „ocupă poziții-cheie în guvernare și administrație și sunt responsabile de luarea deciziilor în numele cetățenilor și sunt învestite direct de către cetățeni”.

Back to top button