Informații

Copii bătuți, drogați și violați sub acoperișul statului.

Ies la iveală mizerii ascunse de ani de zile de instituțiile statului care nu aveau cum sa nu aibă cunoștință de ce se petrecerea în instituțiile subordonate.

Un nou caz șocant a ajuns pe masa autorităților de la nivel național. Mai mulți copii dintr-un centru de plasament din Alexandria au fost violați, drogați și bătuți chiar de către un educator, ani la rând. Acest caz a fost semnalat de mai multe ori de un angajat al DGASPC Teleorman, dar o serie de relatări sugerează că tot timpul s-au făcut eforturi pentru mușamalizarea cazului. Abia când dosarul a ajuns în atenția procurorilor DIICOT, s-a deschis o anchetă uriașă în urma căreia s-a descoperit amploarea ororilor. Atenție, urmează detalii cu un puternic impact emoțional! 

Potrivit, Realitatea.net, educatorul Lincan Florian a abuzat sexual, violat și supus unor tratamente greu de imaginat mai mulți minori dintr-un centru de plasament din subordinea D.G.A.S.P.C Teleorman. Lincan a fost angajat în funcția de supraveghetor de noapte încă din ianuarie 2003.

În decursul mai multor ani acesta a abuzat sexual copiii pe care îi supraveghea, potrivit procurorilor. Minorii au fost de multe ori bătuți cu bestialitate, drogați și violați de educatorul care trebuia să aibă grijă de ei. 

În anul 2016, 9 copii au fost sedați și au existat suspiciuni că educatorul le-a pus un sedativ în ceai. Toți au prezentat la acel moment somnolență profundă și blocaj muscular. Doi dintre ei au fost duși de urgență la București, deoarece prezentau o formă de comă. Cel care trebuia să aibă grijă de ei după acest episod, a fost chiar cel care i-a sedat. Educatorul trebuia să le administreze medicamentele prescrise de medici.

Specialiștii spuneau la acea vreme că sedativul foarte puternic provoacă în special halucinații, pierderi de memorie, agitație și agresivitate.


Abuzurile din aceste centre, unde statul ar trebui să îi ocrotească pe copii, au provocat traume care nu pot să fie recuperate niciodată, spun psihologii. Presa locală relatează că multe fete minore au ajuns chiar să practice prostituția sub ochii supraveghetorilor. 

Câte controale a făcut statul în toți acești ani la centru?

Câți dinte cei abilitați au purtat discuții cu copiii de acolo?

Cum de nu a sesizat nimeni nimic? 

De ce s-a încercat minimizarea acestei situații atât de revoltătoare? 

Back to top button