La Botoșani, o tânăra de 25 de ani a murit în maternitate după ce timp de 7 ore nu a primit nici o îngrijire medicală
Tot la Botoșani, mamă a fost pusă să aștepte toată noaptea să nască pentru că medicul de gardă a refuzat să preia cazul, iar cel care a supravegheat sarcina nu era în spital.
O altă femeie a fost îngrijită de colegele de salon până dimineață, fiindcă nimeni nu voia să îi facă un chiuretaj.
La Urziceni, o femeie de 24 de ani a născut pe trotuarul din faţa spitalului, unde nu a fost primită din lipsă de locuri şi pentru că nu exista un medic ginecolog de gardă.
Tot acolo, un bărbat de 32 de ani, a fost consultat și trimis acasă unde a murit imediat.
La Prahova, un medic de la spitalul din Urlați a cusut în piciorul unui tânăr mânerul de frână de la bicicletă și l-a trimis acasă.
La Dâmboviţa, jumătate dintre medici sunt pensionari și au între 70 şi 75 de ani.
La Dolj, un pacient internat în spital a fost declarat decedat iar familia a fost anunțată să ridice corpul de la morga. Omul nu decedase.
La Roman, un bărbat a fost găsit mort intre schelele montane pentru renovare. Se presupune că, în timpul unei tentative de deplasare sau a unui moment de dezechilibru, bărbatul a căzut de la etajul 1 al clădirii în construcție, unde se desfășurau lucrările de renovare.
La Vatra Dornei, un tânăr de 28 de ani a murit la Spitalul Municipal, după ce a ajuns acolo cu o lovitură la cot.
Ca să fie angajată ca asistentă medicală, la Spitalul din Craiova – Secţia Ginecologie acum 10 ani, șpaga era de 7. 000 de euro.
La Spitalului Municipal Caracal, managerul, directorul, financiar-contabil și directorul medical sunt acuzați de abuz în seviciu și falsificarea unor documente, prin care instituția ar fi obținut fonduri europene în valoare de 740.000 lei.
Filmări înregistrări cu asistente sau doctori care țipă la pacienți găsim peste tot în mediul online.
La Buzău, un așa zis doctor, a țipat la mine comportându-se ca un bădăran pe holurile spitalului.
Acestea sunt doar câteva…
Fiecare dintre noi cunoaștem cazuri la fel de grave sau poate chiar mai grave decât cele menționate.
În tot acest timp, nu existe român care să nu aibă cunoștință de șpăgile care pleacă din buzunarul pacientului către doctor. Cu salariile mărite, sub oblăduirea directorilor și managerilor puși mereu politic, exista multi doctorii care tratează cu dispreț și dezinteres, de multe ori, pacienții care nu dau plicul înainte consultului.
Și totuși, cine se face vinovat?
Cum de am ajuns astăzi aici?
Ce putem face și ce stă la baza schimbării în această situație?
De ce postul de director sau manager a lui spital este de cele mai multe ori ocupat de membrii partidelor care guvernează România?
Scopurile murdare ale politicienilor care ne conduc de 33 de ani ne costă viața!
Acest lucru nu mai poate continua!