Informații

Creșterea Valorii Coşului Minim de Consum: Românii Resimt Impactul Guvernării PSD-PNL

Într-un recent studiu publicat de Fundaţia Friedrich Ebert România şi Syndex România, se arată că valoarea coşului minim de consum pentru o familie formată din doi adulţi şi doi copii a crescut semnificativ. Conform datelor pentru septembrie 2023, acest coş necesită acum 9.978 de lei pe lună pentru un trai decent. Această sumă este cu 15,2% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Această creştere semnificativă pune în evidenţă o povară financiară tot mai mare asupra familiilor din România. Mulţi români se confruntă cu dificultăţi în asigurarea nevoilor de bază din cauza acestei creşteri a costurilor.

Acest fenomen ridică întrebări legate de politica guvernamentală. Cu menţinerea acestor tendinţe, se conturează o imagine a dificultăţilor financiare tot mai mari ale cetăţenilor, cu impact direct asupra calităţii vieţii. Criticii susţin că guvernele PSD-PNL au contribuit la această problemă, iar soluţii urgente ar trebui găsite pentru a ajuta familiile să îşi asigure un trai decent în aceste condiţii economice dificile.

Back to top button