Informații

Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în traistă

România deține, la doar 100 de kilometri distanță de București, un zăcământ de gaze care ar putea satisface necesarul de gaze al întregii țări pentru o perioadă de cel putin doi ani. 

În zona Caragele din județul Buzău, locuințele nu sunt încă racordate la rețeaua de gaze, în ciuda faptului că subsolul regiunii conține aproximativ 30 de miliarde de metri cubi de gaze. Aceasta reprezintă cea mai importantă rezervă de gaze a României, care a fost doar explorată până în prezent. Autoritățile promiteau că exploatarea va începe din 2023, însă promisiuni similare au fost făcute în ultimii ani fără a fi respectate. Suntem la jumatatea anului 2023 si nimeni nu are de gand sa inceapa ceva

Cuvintele „Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în traistă” rezumă într-un mod potrivit strategia PSD si PNL în ceea ce privește resursele energetice ale României. 

Zăcămintele de la Caragele sunt în totalitate în administrarea statului, de la permise de exploatare până la compania care trebuie să scoată gazele din subsol și apoi să le folosească.

Asta pentru că Romgaz, societatea care deține perimetrul din Buzău, are concesiune pentru exploatare și poate folosi gazele în sistemul național. Romgaz este o societate deținută în întregime de statul român, prin intermediul Ministerului Energiei, care are 100% din acțiuni. Dacă zăcămintele aparțineau străinilor așa cum întâlnim des, acestea erau de mult exploatate și vândute. Ce așteptăm? Ocazia potrivită de a vinde străinilor și de a începe aceștia sa câștige din bogățiile României? Așteptăm austriecii să ne ia de sub nas și aceasta avuție? Impotență! Acesta este cuvântul care caracterizează clasa politică de la guvernare. 

Radu Delia

Delia Radu este o jurnalistă cunoscută pentru contribuția sa în domeniul investigațiilor jurnalistice și pentru obiectivitatea sa în acoperirea știrilor. Absolvind Facultatea de Jurnalism și Comunicare Publică în anul 2010, Delia și-a început cariera în media, iar acum ocupă poziția de editor al portalului "Agenția de Informații".
Back to top button