Informații

Firea – DEMISIA! Budăi – ÎNCHISOARE!

“Firea – DEMISIA! Budăi – ÎNCHISOARE!” Asta au cerut joi seara protestatarii din Piața Victoriei.

Peste 300 de oameni au venit, joi, în Piaţa Victoriei pentru a cere demisia ministrei familiei, tineretului şi egalităţii de șanse, Gabriela Firea, în urma scandalului azilelor de bătrâni din Voluntari. Unii dintre ei au adus pancarte de acasă, alții au primit de la organizatori cartoane negre cu mesaje precum #Toțiștiau, dar sunt fără Dumnezeu, #Toțiștiau, dar corupția ucide sau #Toți știau, acum știm și noi . 

Ministrul muncii, Marius Budăi, a demisionat joi din funcţie, informaţia fiind confirmată de premierul Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de guvern. „Nu cedăm până când nu pleacă și Gabriela Firea!”, au scris organizatorii protestului pe Facebook după ce anunţul privind demisia lui Marius Budăi a devenit public. „Pușcărie. Demisia nu e de ajuns” „Madama aceasta a adus Bucureștiul în sapă de cauciuc, iar acum vrea să aducă toată România”, zice Socrate-Corneliu, în vârstă de 68 de ani. Are în mână o pancartă cu chipul Gabrielei Firea și textul „#niștemonștri”.

De ce îi cer demisia Gabrielei Firea 

Protestatarii au cerut demisia ministrei familiei după dezvăluirile jurnaliştilor Bianca Albu, Ovidiu Vanghele şi Răzvan Luţac şi au susţinut că Gabriela Firea a ştiut de abuzurile comise în centrele pentru persoane dependente din Ilfov investigate acum de DIICOT. 

De altfel, fosta consilieră a ministrei familiei, Ligia Gheorghe, a fost vicepreședintă a „Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz” în perioada 2020 – martie 2023, până să ajungă la Ministerul Familiei, deşi nu a făcut această mențiune în declarația de avere depusă în calitate de consilier al ministrului familiei. Aceasta a fost citată ca martor în dosarul DIICOT şi a cerut suspendarea contractului de la minister pe durata anchetei. Ligia Gheorghe şi Gabriela Firea se cunosc de aproximativ 25 de ani, arată G4Media. Gabriela Firea a respins orice implicare în scandalul azilelor din Voluntari în care bătrânii au fost umiliți și tratați inuman. Ea a susținut că fosta ei consilieră Ligia Gheorghe „nu a fost angajată, nici șefă de azil”, că sora ei „nu a fost angajată, colaboratoare sau șefă de azil” și că Primăria condusă de soțul ei, Florentin Pandele, „nu are atribuții pentru a verifica aceste centre”. Ea a declarat duminică, 9 iulie, la România TV, că va da în judecată site-urile și televiziunile care „au diseminat minciuni” despre ea sau apropiații ei în cazul azilelor de bătrâni din Voluntari.

Back to top button