Informații

George Simion: AUR propune protejarea limbii române și a dialectelor sale istorice prin lege și înființarea Organizației Interguvernamentale a Românofoniei

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) vine în sprijinul protejării limbii române și a dialectelor sale istorice prin intermediul unui program cuprinzător și îndrăzneț. Într-un comunicat recent, AUR a subliniat importanța limbii române ca element esențial al identității naționale și a propus măsuri concrete pentru consolidarea și promovarea acesteia.

Conform declarațiilor liderului AUR, George Simion, româna trebuie să beneficieze de o protecție legală pentru a funcționa pe deplin în toate domeniile vieții sociale. Acest lucru implică completarea și perfecționarea cadrului legislativ național, pentru a permite implementarea unei politici lingvistice cuprinzătoare, atât pe plan intern, cât și extern.

În plus, AUR susține protejarea dialectelor istorice ale limbii române comune, cum ar fi aromânul sau macedoromânul, meglenoromânul și istroromânul, și promovarea acestora în comunitățile dialectale românești din Balcani.

De asemenea, partidul pledează pentru înființarea unei Organizații Interguvernamentale a Românofoniei, care să reprezinte un cadru de colaborare și cooperare între statele și regiunile în care limba română este vorbită sau în care există comunități românofone.

Aceste inițiative reflectă angajamentul AUR de a proteja și promova patrimoniul lingvistic și cultural al românilor, precum și de a consolida legăturile între comunitățile de vorbitori de limbă română din întreaga lume. AUR invită toți cetățenii interesați să susțină aceste eforturi pentru afirmarea identității și valorilor naționale românești.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Back to top button