Informații

George Simion, liderul AUR, acuză Guvernul Ciolacu de favorizarea multinaționalelor în detrimentul afacerilor autohtone

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a dat lovitura într-un discurs exploziv împotriva Guvernului Ciolacu și a unei ordonanțe de urgență care amenință să aducă prăpădul asupra afacerilor autohtone. Declarațiile sale au declanșat o furtună de indignare, acuzând administrația de favorizarea multinaționalelor în dauna companiilor românești. Simion a făcut o remarcă puternică, sugerând că soluția pentru stimularea economiei ar fi reducerea cheltuielilor de stat, în loc să impună taxe grele asupra firmelor autohtone.

Liderul AUR s-a arătat îngrijorat de impactul negativ pe care această ordonanță o va avea asupra industriei construcțiilor și agriculturii, deoarece există încă contracte în derulare. Mai mult, el a dezvăluit că Guvernul intenționează să promulge această ordonanță în luna august, când majoritatea românilor sunt în concediu, limitând astfel posibilitatea de a reacționa sau de a protesta.Simion a încheiat cu o propunere îndrăzneață – creșterea salariului minim brut la 5.000 de lei, cu o taxare de 1.100 de lei. El consideră că aceasta ar încuraja românii să rămână în țară și să lucreze, în contrast cu politica Guvernului Ciolacu, care, în opinia sa, pune o povară grea pe umerii lucrătorilor, cu taxe exagerate de 47%, și riscă să aducă falimentul multor companii autohtone.

Cu aceste declarații puternice și propuneri îndrăznețe, George Simion a captat atenția publicului și a adus în prim-plan problema neglijării afacerilor autohtone în favoarea multinaționalelor. Este de așteptat ca această controversă să continue și să fie un subiect fierbinte în următoarele luni.

Radu Delia

Delia Radu este o jurnalistă cunoscută pentru contribuția sa în domeniul investigațiilor jurnalistice și pentru obiectivitatea sa în acoperirea știrilor. Absolvind Facultatea de Jurnalism și Comunicare Publică în anul 2010, Delia și-a început cariera în media, iar acum ocupă poziția de editor al portalului "Agenția de Informații".
Back to top button