Informații

Geta Drăghici, candidata USR la Parlamentul European e acuzată de plagiat

USR și-a desemnat candidații pentru alegerile europarlamentare din 2024, Elena Lasconi, Dan Barna şi Vlad Voiculescu fiind pe primele locuri ale listei. Pe lista pretendenților se află și dr. Geta Drăghici, susținută până acum de Lucian Daniel Stanciu Viziteu, liderul USR Bacău, pentru mai multe posturi în sistemul sanitar public. Ea a fost acuzată de plagiat, scrie Ziarul de Bacău.

Dr. Geta Drăghici a fost implicată în scandalul din 2021, când USR a organizat un adevărat desant la concursul pentru postul de manager al SJU Bacău. Unul dintre contracandidați a lansat acuzații de plagiat în proiectul cu care a concurat Drăghici, indicând asemănări cu un proiect depus în 2019 la SJU Zalău. La acel moment, doctorița a negat acuzațiile și a susținut că l-a realizat personal, „în totalitate”. !

Până la urmă, Drăghici a pierdut, dar Viziteu i-a găsit un post în Consiliul de Administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie, din subordinea Primăriei, de unde protejata liderului USR Bacău a demisionat.

Radu Delia

Delia Radu este o jurnalistă cunoscută pentru contribuția sa în domeniul investigațiilor jurnalistice și pentru obiectivitatea sa în acoperirea știrilor. Absolvind Facultatea de Jurnalism și Comunicare Publică în anul 2010, Delia și-a început cariera în media, iar acum ocupă poziția de editor al portalului "Agenția de Informații".
Back to top button