Informații

Groparul agriculturii românești, baronul local, Paul Stănescu.


Baronii locali, exponenții puterii absolute și corupte, un serial marca Anchetatorii.ro. Baronul local Paul Stănescu domnește peste județul Olt și are putere absolută asupra ANIF și Ministerul Agriculturi. La indicațiile acestui asasin economic slugile sale au pus la pământ agricultura românească. Cerealele românești de cea mai bună calitate se vând cu 50/60 de bani kg, fie că vorbim de grâu, porumb, orz sau floarea soarelui. La angro prețurile scad simțitor, chiar și la 40 de bani pe kg.

Dimineață, în târgurile Olteniei se vindea sacul de floarea soarelui cu 50 de lei, porumbul 60 de lei, grâul 50 de lei, mazărea 50 de lei, orzul 40 de lei. Prețuri de mizerie care nu acoperă nici investiția făcută de fermieri, nemaivorbind de faptul că mulți nu au putut să vândă recolta de anul trecut din cauza importurilor de cereale din Ucraina, orchestrate de acești mafioți ce s-au făcut stăpâni peste agricultura românească. Anul trecut în aceeași perioadă prețul cerealelor era dublu, iar fermierii români puteau concura cu cei din Occident. Acest lucru a deranjat clanurile mafiote din PSD și PNL pe mâna cărora a încăput țara de 33 de ani. România este un stat aflat sub ocupaţie.

Orice fermier român știe ce vorbesc aici corelat cu situația din teren. Chiar dacă avem un an bun, prețurile sunt mizerabile. Muncim pentru nimic ca să o mai ducem încă un an.

Stănescu (capul mafiei în centru) și baronii – grupare criminală organizată protejată de partid și de stat

Cine e Paul Stănescu

Paul Stănescu s-a născut în satul Vişina Noua din comuna Vădăstriţa, judeţul Olt. Cursurilor şcolii generale din Vişina i-au urmat studiile liceale în oraşul Corabia (Liceul Teoretic, n.a.), pentru ca, apoi, să urmeze Facultatea de Agronomie din Craiova. Armata a făcut-o la o unitate a M.Ap.N. de unde a ieşit cu gradul de locotenent-major. A condus o fermă cu profil legumicol din Corabia între 1991-1992, pentru ca, ulterior, să deţină postul de director al SC Agromesc SA Vişina ani la rândul. 

La PSD avem probleme întotdeauna cu studiile baronilor, ei în genere fiind analfabeți cu diplome.

PSD este un partid care, pe repede înainte, se confundă cu statul. La fel ca PCR. Cu aceleași biografii falsificate. Dacă președintele PSD Marcel Ciolacu vindea covrigi în piață la Buzău și făcea și o Facultate de drept la Ecologică (neacredită), la Stănescu în CV scrie că a absolvit Facultatea de Agronomie Craiova. Dar nu spune că a făcut-o la FF (fără frecvență), cu metode „tradiționale” în acele vremuri, în timp ce el era tractorist. Pentru că, mai nou, fiind absolvenți, la bază, de licee modeste sau școli profesionale, pesediștii ajunși acum la putere nu vor să se știe acest lucru. Își falsifică biografiile, asemeni precursorilor lor, comuniștii.

Telectualii roșii” – PSD partid de ocupație

În 2003 a intrat în politică înscriindu-se în PSD, iar în 2004 a fost ales consilier judeţean. În 2008 a ajuns șef al Consiliului Județean Olt, astfel a început să își construiască un domeniu financiar demn de un baron local. 

Odată cu câștigarea alegerilor în anul 2016 cu 45% de către PSD-ul patronat de Liviu Dragnea, Paul Stănescu a devenit sfetnicul său de încredere. Chiar s-a pus în discuție ca Stănescu să fie numit prim-ministru. De la tractorist la premier, vorbim totuși de un avans considerabil în carieră. Stănescu a fost însă mult mai abil și a înțeles că Dragnea se va duce la pușcărie și a preferat să se îndeletnicească cu jafurile locale și să treacă sub controlul său mai multe instituții importante, precum și control total la agricultură prin sluga obedientă Petre Daea. În funcții cheie a fost numit și fratele său Alexandru Stănescu. 

Paul Stănescu, groparul agriculturii românești

Când ești sărac și nu ai ce pune pe masă îți mai descrețește fruntea prostul de la televizor cu oaia, ba cu cormoranii, ciocălăul și alte minuni. Creț la minte, nea Petrică Daea s-a dovedit o slugă obedientă așa că a avut grijă să creeze o conductă de bani negri către partid și stăpânul său Paul Stănescu. Din 86 de amenajări ale sistemelor de irigații construite de Nicolae Ceaușescu, Daea a reabilitat două cu bani de la stat. Una acasă la baronul Marian Oprișan, care îi spunea lui Busy: ”Directorașule, când vorbesc eu să nu mai contrazici.” Busy este noul ministru al Agriculturii, pe atunci șef la ANIF, un alt individ aflat în solda lui Paul Sănescu. Cea de-a doua amenjare este fix acasă la Paul Stănescu, Stoenești Vișina, din sudul județului Olt. 

Petre Daea a avut grijă să fure banii oierilor români cu ajutorul asocițiilor de casă, Păstorul Crișana și Dacia. Petrea Daea a încasat o șpagă de un milion de euro de la Asociația Dacia, bani care au ajuns la partid și la stăpânul său Paul Stănescu. Șmecheria certificatelor de origine la ovine a funcționat mult timp, însă arestările făcute de DNA au mai pus frână escrocilor. De numele lui Stănescu și Daea se mai leagă proiectul Casa de Comerț Unirea.

Proiectul grandios a fost înființat în 2018 și finanțat cu zeci de milioane de euro de către Ministerul Agriculturii. Societatea nu mai are acum niciun magazin funcțional și se află în centrul mai multor anchete.

Peste 60 de magazine, unde micii fermieri își puteau vinde marfa, ar fi trebuit înființate în țoață țara prin Casa de Comenzi Unirea. Însă au apărut doar două: unul în centrul Bucureștiului și celălalt în Sibiu. Mai mult, fermierii au fost țepuiți de această instituție a mafiei PSD. 

Daea – Stănescu – Ciolacu – Inquam Photos

ANIF, jaf la drumul mare marca Paul Stănescu

ANIF, aceasta greblă ruginită care se opune dezvoltării agriculturii autohtone își mărește constant numarul de posturi de când Paul Stănescu a devenit stăpân peste ministerul Agriculturii. De la 1500 de posturi, această instituție capturată de mafie a ajuns la 3.026 de posturi. Să aibă loc toate amantele, nevestele și lipitorii de afișe de la partid. Marele “Program Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații” aprobat prin HG nr. 793/2016 s-a dovedit doar o cacealma politică care a driblat fermierul român și așteptările sale și a băgat sute de milioane de euro în buzunarele unor diferiți trepăduși din solda lui Paul Stănescu. Nu mai puțin de 1,015 miliarde de euro au fost promise pentru marea primenire a sistemului național de irigații. Din cele două milioane de hectare irigabile, câte au fost promise de guvernele social-democrate la început, doar cateva mii au ajuns să beneficieze cu adevărat de apa atât de necesară culturilor agricole. ANIF a cheltuit 500 de milioane de euro iar pe canalele de irigații nu curge nicio picătură de apă. Banii au ajuns la firmele de casă ale mafioților din imaginea de mai jos.

Baronul Stănescu fură cu mâinile murdare ale slugilor sale 

Un alt om de casă al lui Paul Stănescu este președintele C.J Olt, Marius Oprescu, care a devalizat Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare prin firma pe care o controlează direct, WAGRAMER TERMO 2000 SRL, cu suma de 159.782.822,57 lei fără TVA și prin firma CONDOR PĂDURARU SRL, cu suma de 181.521.620,18 lei fără TVA.

Fostul director al ANIF, actual ministru al Agriculturii – Barbu Florin Ionuț, zis Busy, personaj profund corupt care a devalizat ANIF prin propria-i firmă, CARMIN POPSTRAR PROD SRL, cu suma de 72.161.344,44 lei fără TVA.

Gruparea infracțională de tip mafiot organizată și susținută de președintele C.J Olt – Marius Oprescu cu sprijinul lui Paul Stănescu și Barbu Florin Ionuț, zis Busy, grupare ce include mai mulți membri precum: directorul de la Administrația Națională Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Olt, Barbu Adrian, reprezentantul Ministerul Mediului – Agenția pentru Protecția Mediului Olt, directorul executiv Dorel Șteomlega și al Gărzii Naționale de Mediu –  Garda de Mediu Olt, Florin Homorean (în prezent prefect de Olt), directorul Neacșa Gheorghe și actualul director Aura Mandache din Piatra-Olt. 

Indivizii mai sus enumerați se îndeletnicesc cu furtul fondurilor europene cât și cu exploatare nelegală a agregatelor naturale. Președintele CJ Olt, Oprescu Marius, deține mai multe balastiere neautorizate cu sprijinului primarului orașului Piatra-Olt, Nicușor Rada, cumnatul acestuia.

Din prietenia cu iz infracțional dintre Oprescu Marius și Barbu Adrian, societatea comercială PANADRIA SRL, deținută de Barbu Adrian pe numele tatălui său, Barbu Florea, personaj cu ștate vechi în fosta securitate devenită SRI, ca și socrul Primarului Slatinei (Emil Moț), Viorel Covaciu, a beneficiat de la Consiliul Județean Olt de lucrări în valoare de 79.102.598 lei,l ucrări în regim spoială sau neefectuate deloc.

A beneficiat în același mod de la COMPANIA DE APĂ OLT deținută de C.J Olt și Primăria Slatina, de suma de 741.094 lei.

Între firma controlată de Oprescu Marius, S.C WAGRAMER TERMO 2000  SRL și firma lui Barbu Adrian, S.C PANADRIA SRL, au avut loc tranzacții de 4.043.288 lei, suma constând în spălare de bani cu consecința unei evaziuni fiscale de 2.873.000 lei. În același regim de spălare de bani, de evaziune fiscală, dar și dare și luare de mită, pentru menținerea în funcția de director la Administrația Națională Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Olt, au fost tranzacționate următoarele sume cu titlu de spălare de bani, dar și constând în dare și luare de mită:

– suma de 368.023 lei între S.C PANADRIA SRL și S.C UNIMINERAL GRUP SRL. controlată de Oprescu Marius;

– suma de 91.519 lei între S.C PANADRIA SRL și MINERALPORT SRL, controlată de același Oprescu Marius.

Tot de la C.J Olt, prin S.C OLT DRUM SA, deținută de C.J Olt,  firma lui Barbu Adrian, S.C PANADRIA SRL, a beneficiat de 2.386.063 lei, sumă care nu a avut acoperire faptică reală, constând efectiv în spălare de bani și evaziune fiscală, bineînțeles din bani publici. Suma însăși constituie un prejudiciu adus ANAF, plus banii încasați de la primăriile din Olt. Numai raportat la aceste tranzacții, bugetul de stat (ANAF) a fost prejudiciat cu suma de 57.760.000 lei constând strict în neplata reală a TVA.

Barbu Florin – Stănescu Paul

Cerealele din Ucraina, falimentul fermierilor români

De când PSD a preluat puterea, Paul Stănescu a numit trei miniștri ai Agriculturii: Adrian Chesnoiu, săltat de DNA, samavolnicul Petre Daea și Barbu Florin zis Busy, sluga credincioasă de la ANIF. Despre gruparea de crimă organizată condusă de Paul Stănescu se pot scrie romane, iar războiul din Ucraina a deschis un nou capitol. Anul trecut fermierii românii își puteau vinde cerealele la un preț decent fiind aproape pe picior de egalitate cu statele Occidentale, însă gruparea lui Stănescu și baronii partidului stat au importat ilegal milioane de tone de cereale din Ucraina la preț de dumping, astfel piața românească de cereale s-a prăbușit. Azi cerealele se vând pe nimic. Unii fermieri le dau ca să scape de ele pentru a face loc recoltei de anul acesta.

În timp ce fermierii se îndreaptă rapid spre faliment, mafia baronilor din PSD și PNL s-a îmbogățit peste noapte. Într-o investigație a portalului OCCRP – ”Proiect de raportare a crimei organizate și a corupției”, reiese că baroni din PSD și PNL au importat ilegal cereale din Ucraina. În documentele descoperite de jurnaliști reiese că prin punctul de trecere a frontierei Halmeu apar firme ale fiului baronului Gheorghe Bunea Stancu de la Brăila. Paul Stănescu și Marian Neacșu au făcut și ei milioane de euro prin firmele lor de casă. La fel și fratele baronului Adrian Cozma de la Satu Mare. Procurorii ucraineni spun că aceste companii descoperite în ancheta OCCRP, doar anul trecut au fraudat statul vecin cu cel puțin 140 de milioane de dolari.

Fermierii români trebuie să se urce în tractoare și să ocupe toate piețele marilor orașe pentru a goni această grupare criminală din fruntea ministerului Agriculturii. Tăcerea fermierilor va fi egală cu falimentul. PSD partid de ocupație.

Din acest editorial cred că s-au spus suficiente ca să înțelegem cine este baronul local Paul Stănescu, acest exponent al puterii absolute și corupte.

Back to top button