Informații

Guvernul lovește în sectorul construcțiilor și pregătește și mai multă birocrație: CODUL CONSTRUCȚIILOR

România este o țară profund coruptă și birocratică.

Obținerea unei autorizații de construire reprezintă o procedură complexă și îndelungată, încărcată cu foarte multă birocrație. Scopul acestor proceduri este acela de a forța oamenii de afaceri și constructorii să susțină un aparat corupt care trăiește băgând mâna în buzunarul investitorilor din România.

Guvernul PSD-PNL condus de către Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă pregătesc o modificare majoră în sectorul construcțiilor: CODUL CONSTRUCȚIILOR. Ceea ce aparent ar trebui să fie ceva bun aduce mai multă birocrație și leagă specialiștii de instituții care sunt controlate politic.

În România obținerea unei autorizații de construire durează în medie 260 de zile. Există proiecte de investiții la care autorizația de construire durează și ani. Procesul de construire este și astăzi încărcat de foarte multă birocrație și de foarte multă corupție. De fapt birocrația este cea care generează corupție și este menținută premeditat pentru ca investitorii să fie buni de plată.

România este un stat neprietenos cu investitorii, fie ei români sau străini. PSD și PNL au creat un stat asemănător celui comunist în care investitorii sunt considerați chiaburi, dușmani ai poporului și ei trebuie să fie alungați cu pietre sau jefuiți.

În toată lumea investitorii sunt respectați și căutați, însă nu aici, nu în România. Mai bine mergeți să construiți în America, Germania sau în Dubai, este mult mai ușor să faceți investiții acolo.

De parcă nu era suficient că astăzi sectorul construcțiilor este blocat de lipsa creditării, partidele politice mai aplică o nouă lovitură: introduc un act normativ numit codul construcțiilor și care complică și mai mult viața antreprenorilor.

Se aplică prin acest cod și o puternică lovitură și universităților care pregătesc ingineri și arhitecți. De acum încolo nu va fi de ajuns să ai absolvită universitatea pentru a avea drept de practică, va trebui nu știm ce comisie controlată politică să decidă dacă tu te pricepi sau. Acum imaginați-vă că instituții conduse de specialiști precum Nicolae Ciucă sau Marcel Ciolacu vor decide dacă ai învățat suficient la școală sau nu.

Astăzi avem prea puțini specialiști ingineri și arhitecți. Nimeni nu mai dorește să se facă inginer deoarece este prea mult de studiat, prea mult de muncă, mulți preferă să urmeze universități private care printează diplome fără a te duci o singură zi la școală. În aceste condiții, când rolul universităților va scădea și mai mult, tinerii vor avea înclinația să nu mai urmeze astfel de studii care sunt apoi limitate de instituții controlate politic.

Back to top button