Informații

Guvernul României nu dă voie Partidului AUR să doneze 20 de microbuze pentru copiii din satele României | Guvernul Ungariei trimite 38 de microbuze școlare în România.

Asociația Rákóczi din Ungaria, cu sprijinul Guvernului de la Budapesta, a trimis în România 38 de microbuze școlare, care vor ajunge în școlile maghiare din mai multe județe din Ardeal și Banat. Microbuzele sunt dedicate acelor localități din România unde comunitatea maghiară nu este majoritară, iar copiii fac naveta de la sate pentru a ajunge în școlile cu predare în limba maghiară.

Pe de cealaltă parte, 

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a cumpărat din subvenția venită pentru partid, 20 de microbuze concepute pentru a asigura transportul copiilor către școală. Obiectivul programului pe care îl vizează este asigurarea transportului gratuit și sigur pentru copiii din satele îndepărtate către școli, facilitând astfel accesul la educație și reducerea abandonului școlar în comunitățile rurale.

Pentru ca microbuzele respective să poată ajunge în satele din România, AUR a solicitat Premierului Marcel Ciolacu o ordonanță prin care microbuzele achiziționate din banii de subvenție pentru partid să poată ajunge acolo unde este nevoie de aceste. Acordul premierului Marcel Ciolacu întârzii însă să apară.

Back to top button