Informații

Guvernul se împrumută pentru o autostradă nouă chiar dacă cea începută nu pare pe “drumul” cel bun.

În timp ce Autostrada Moldovei a rămas împotmolită pe la Buzăul lui Ciolacu, după ce constructorul a aflat că impozitele pentru domeniul construcțiilor urmează să crească drastic iar calculele inițiale, nu se mai potrivesc cu ce urmează, se pare că proiectul a luat o pauză din spusele localnicilor din zona Ramnicul Sărat. 

Daca 33 de ani, Guvernul nu a reușit să construiască o autostrada care să tranziteze toată țara, acum aceștia încep proiectul pentru una nouă chiar dacă nu au terminat-o nici pe cea începută. Pe premiza: “Daca sunt bani, să îi luam cu împrumut”.

Guvernul va împrumuta 600 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru construcția autostrăzii A7 Ploiești – Pașcani (Autostrada Moldovei).

Mai exact, Executivul a aprobat, joi, proiectul de lege privind contractul de finanţare al Autostrăzii dintre România și Banca Europeană de Investiții (BEI), în valoare de 600 milioane de euro.

Acordul cu privire la împrumut a fost semnat deja de reprezentanții Guvernului și cei ai BEI în luna iunie, însă nu acoperă cheltuielile cu TVA și nici cele pentru exproprieri.

Traseul autostrăzii a fost împărțit în 13 tronsoane, 12 fiind adjudecate deja prin licitație. Zece dintre porțiunile autostrăzii sunt construite de către UMB, compania omului de afaceri Dorin Umbrărescu.

Back to top button