Informații

Întâlnirea lui Ciolacu cu Bruxelles-ul: Prețul vânzării economiei naționale pentru finanțări politice

România se află pe marginea prăpastiei din cauza împrumuturilor de zeci de miliarde făcute de guvernele lui Iohannis, PSD, PNL, UDMR și USR în ultimii 5 ani.

Pe holurile guvernului deja se discută despre o sosire iminentă a venirii Fondului Monetar Internațional la București în contextul creșterii dobânzilor la un nivel record.

Luând în calcul și 2023, în ultimii 5 ani plata dobânzilor se ridică la 22,4 miliarde de euro. Iar cheltuielile cu dobânzile s-au triplat: de la 12,1 miliarde lei în 2021, la peste 36 de miliarde lei în 2023.

Ciolacu merge la Bruxelles să primească în plic setul de măsuri pentru ordonanța austerității. Surse din Guvern spun că Ciolacu merge la Bruxelles să primească un pachet de masuri, taxe si austeritate, iar la schimb să obțină creșterea deficitului în 2023 și 2024.

Marcel Ciolacu vinde suveranitatea economiei naționale pentru a-și asigura finanțarea campaniei electorale de la buget. Își va finanța campania cu 1 sau 2 puncte procentuale din PIB, circa30 de miliarde de lei, mai exact cu cât îi va permite Comisia Europeană să crească deficitul bugetar.

Spirala datoriei externe va duce inevitabil la intrarea României în incapacitate de plată din cauza dobânzilor colosale

Radu Delia

Delia Radu este o jurnalistă cunoscută pentru contribuția sa în domeniul investigațiilor jurnalistice și pentru obiectivitatea sa în acoperirea știrilor. Absolvind Facultatea de Jurnalism și Comunicare Publică în anul 2010, Delia și-a început cariera în media, iar acum ocupă poziția de editor al portalului "Agenția de Informații".
Back to top button