Informații

Lagărele Ilfovului

Dosarul azilelor de bătrâni din județul Ilfov ne arată fața hâdă a sistemului patronat de clanurile politice mafiote, care fac bani murdari din suferința oamenilor. De mai bine de jumătate de an era cunoscută public situația acestor azile unde bătrânii erau torturați de gruparea criminală condusă de șoferul Gabrielei Firea, Ștefan Godei. Statul român are peste 100 de instituții de control. Practic, statul ar trebui să știe tot, dar statul nostru corupt condus de Marcel Ciolacu a închis ochii în fața acestor abuzuri inimaginabile.

Primăria Voluntari condusă de baronul PSD, Florentin Pandele, avea cunoștință încă din anul 2021 despre activitatea Asociației ”Sfântul Gabriel cel Viteaz”, însă în aceste zile acuză adversarii politici în loc să își asume responsabilitatea. Acum nu se mai urcă cu picioarele pe masă în aplauzele baronilor PSD ci încearcă să își protejeze consoarta.

În ianuarie 2023 Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a avut o acțiune tematică în Ilfov. Tema stabilită de bugetarii de la ANPC pentru ca să se dezmorțească după sărbători a fost simplă: căminele de bătrâni

În fostul sector agricol nu sunt multe stabilimente de acest gen. Cu toate astea, inspectorii au evitat, cu devotament politic și abnegație demnă de niște adevărați activiști de partid, căminele groazei.

Rădoi Elena Loredana, șefa controlorilor de restaurante din județul care înconjoară Bucureștiul nu a dorit să deranjeze apele liniștite în care navigau bărcile găurite din Voluntari, aceasta figurând și ca fostă angajată a Gabrielei Firea. Presa a relatat imediat după sărbători despre abuzuri din căminele de bătrâni, dar autoritățile statului au conlucrat cu gruparea criminală condusă de Ștefan Godei.

Comisia de Abuzuri a Parlamentului României a făcut adrese către Ministerul Familiei și Ministerul Muncii în luna martie despre tratamentele inumane din azilele controlate de Ștefan Godei.
Ministrul Muncii Marius Budăi afirma că totul este în regulă, aceste azile fiind verificate de Agenţiei Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) şi conducerea Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Ilfov. Cu toate acestea DIICOT a dovedit că angajați ai statului ajutau gruparea criminală să scape de aceste controale. 

Marius Budăi a avut grijă să anuleze acordul cu Centrul de Resurse Juridice, ong-ul care verifica activitatea acestor azile ale groazei. Consilierul lui Marius Budăi, Cristian Vasilcoiu a afirmat: „V-am scăpat de CJR”, pentru că deranja gruparea mafiotă din Voluntari. Ștefan Godei a cerut chiar scoaterea în afara legii a ong-ului obraznic. 

Sora Gabrielei Firea, Nela Vica Andieș, a fost șefa DGASPC Ilfov la asistența socială și avea atribuții fix pe verificarea acestor cămine de bătrâni. Dar aceste cămine nu au fost controlate de nimeni. 

Ligia Gheorghe sora de suflet a Gabrielei Firea a figurat ca membru în Asociația ”Sfântul Gabriel cel Viteaz” până anul trecut, acesta fiind și consilieră la Ministerul Familiei. Ligia Gheorghe a spus că nu știe nimic în fața procurorilor DIICOT.

Hubert Thuma șeful Consiliului Județean Ilfov, partenerul clanului Firea-Pandele în rele se ascunde în aceste zile. Așteaptă să treacă urgia care s-a abătut asupra grupărilor criminale din Ilfovul pe care îl păstorește cu mână de fier.

Back to top button