Informații

Marcel Ciolacu: „Niciun metru pătrat de pădure nu se va vinde”. Pe bune?

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, transmitea, de Ziua Internațională a Pădurilor, că, atât timp cât PSD va fi la guvernare, „niciun metru pătrat de pădure nu se va vinde”. 

El a anunțat și că PSD va propune și susține măsuri de regenerare a pădurilor, astfel încât să crească suprafața forestieră a țării. Mai mult, PSD va propune înăsprirea legislației astfel încât tăierile ilegale să fie pedepsite la fel de dur precum corupția, a mai adăugat șeful PSD.

Nu, nu suntem într-o comedie ironică, asta este realitatea tupeului clasei politice care conduce România de 33 de ani. 

În ultimii ani, defrișările masive din pădurile României au devenit o preocupare majoră pentru conservarea mediului și protejarea biodiversității. Aceste tăieri ilegale și distructive au provocat impacte devastatoare asupra ecosistemelor forestiere, afectând nu numai flora și fauna, ci și calitatea vieții pentru comunitățile locale. Dacă examinăm responsabilitatea președinților consiliilor județene și a oamenilor numiți în funcțiile de conducere la companiile statului care administrează pădurile în ceea ce privește aceste defrișări masive descoperim un lucru simplu pe care îl știu toți romanii. 

Pădurile României sunt tăiate vândute furate doar cu știința PSD sau a partidului care conduce județul. 

În România, pădurile dețin un rol esențial în menținerea echilibrului ecologic și sunt considerate o importantă resursă națională. Cu toate acestea, în ultimii ani, ritmul de defrișare a crescut alarmant, atrăgând atenția organizațiilor de mediu și a publicului preocupat de protecția naturii. 

Implicația președinților consiliilor județene PSD

Potrivit criticilor și informațiilor apărute în presă, președinții consiliilor județene PSD au fost acuzați că au tolerat și chiar promovat aceste defrișări masive. Aceste acuzații se bazează pe implicarea directă sau indirectă a unor membri ai PSD în administrarea fondurilor forestiere și în numirea persoanelor în funcții cheie la companiile de stat responsabile cu gestionarea pădurilor.

Nepotism și corupție în administrarea pădurilor:

Una dintre problemele semnalate în cadrul companiilor de stat care administrează pădurile este nepotismul și corupția la nivelul numirilor în funcții de conducere. Se susține că membrii PSD, prin intermediul președinților consiliilor județene, au numit în aceste poziții persoane loiale lor, indiferent de competență și experiență în domeniu. Aceste numiri politice au condus la decizii manageriale defectuoase și abuzuri în gestionarea pădurilor.

Slaba aplicare a legislației și controlul insuficient:

Un alt aspect important în privința defrișărilor masive este legat de slaba aplicare a legislației și controlul insuficient exercitat asupra activităților forestiere. Există acuzații că autoritățile județene, în special cele conduse de PSD, nu au luat măsuri adecvate pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale. De asemenea, s-a susținut că inspectorii din cadrul companiilor de stat responsabile cu gestionarea pădurilor au fost sub influența politicului și nu și-au îndeplinit corect atribuțiile de monitorizare și aplicare a regulamentelor de protecție a mediului.

Consecințele defrișărilor masive:

Defrișările masive au generat consecințe devastatoare pentru mediul înconjurător și comunitățile locale. Acestea includ pierderea biodiversității, degradarea solului, modificări ale regimului hidrologic, precum și impacte negative asupra calității aerului și a calității vieții populației locale. Aceste consecințe se resimt pe termen lung și afectează atât mediul natural, cât și sustenabilitatea economică a zonelor implicate.

În discursurile sale, Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), a promis să acorde o atenție deosebită protejării pădurilor și conservării mediului înconjurător. Cu toate acestea, aceste promisiuni rămân în mare măsură doar vorbe goale. Există suspiciuni cu privire la sinceritatea și angajamentul real al lui Ciolacu în ceea ce privește conservarea pădurilor, având în vedere faptul că defrișările masive continuă să se desfășoare sub guvernarea județelor conduse de PSD.

Back to top button