Informații

MINCIUNĂ PNL! Tichetele sociale pentru elevii defavorizați rămân doar pe hârtie

Guvernul amână sprijinul pentru educația copiilor defavorizați

Guvernul, acum doi ani, a făcut promisiunea de a veni în ajutorul preșcolarilor și școlarilor din medii defavorizate, oferindu-le tichete sociale în valoare de 500 de lei, necesare pentru a-și asigura necesitățile școlare. Cu toate acestea, măsura socială a rămas doar un angajament verbal, întrucât statul român a descoperit ulterior că fondurile inițial alocate nu sunt suficiente pentru a sprijini toți elevii eligibili. Drept urmare, decizia a fost luată să nu se acorde niciun sprijin.

Aproximativ jumătate de milion de preșcolari și școlari din România ar fi trebuit să beneficieze de acest voucher încă din anul trecut, având o valoare de 500 de lei.

La trei ani de la adoptarea OUG 133/2020, elevii săraci încă așteaptă cu nerăbdare tichetele promise, măcar pentru anul școlar care urmează.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene este responsabil de implementarea acestui proiect și a transmis un răspuns, în care menționează că fondurile inițiale nu au fost suficiente pentru a ajuta toți elevii defavorizați care îndeplinesc criteriile stabilite, motiv pentru care a fost necesară căutarea de fonduri suplimentare.

Potrivit informațiilor oferite de Ministerul Educației și Cercetării pentru anul școlar 2019-2020, s-a identificat un număr total de 302.173 de copii încadrându-se în categoriile grupului țintă reglementate de această măsură. Din cei 130 de milioane de lei alocate, tichetele ar fi putut fi acordate unui număr de 260.000 de copii. Cu toate acestea, realitatea din teren a demonstrat că Guvernul nu a reușit să estimeze nici măcar aproape de câți copii săraci învață în școlile din România.

Aceasta este situația actuală a Guvernului României. Promisiunile făcute de PSD și PNL rămân doar vorbe goale, întrucât pare că aceștia nu au habar de nivelul sărăciei din rândul populației române și de numărul copiilor care nu își pot permite să aibă mâncare în ghiozdanele lor școlare.

Back to top button