Informații

Nicolae Ciucă își crește singur pensia specială cu 2.000 de lei. Pensionarii primesc doar 125 de lei

Nicolae Ciucă a ajuns premier la sfârșitul anului 2021. El l-a înlocuit pe Florin Cîțu care condusese o coaliție formată din PNL și USR. Nicolae Ciucă fusese impus de sistem și președinte la PNL deși era nou în partid, dar la PNL nu mai contează de cât timp ești în partid.

Nicolae Ciucă a fost general pe timp de pace al armatei române. Fără a avea calități deosebite de cultură sau intelectuale, acesta a fost avansat în mod repetate deoarece era parte a sistemului. În România nu contează cât de priceput ești sau cât de inteligent ai devenit, contează dacă știi să servești bine pe alții.

Generalul Ciucă s-a pensionat de tânăr, căci așa stă bine unor ostași ai armatei române. Acesta a beneficiat în acest fel de pensie specială, aceasta fiind mai mare de 18.000 de lei. Pensia specială și tinerețea l-au recomandat și pentru funcția de premier al României, deși nu are nici o singură abilitate care să îl recomande pentru această poziție. Acest lucru se și vede deoarece România trece printr-o serie de crize care nu au la bază războiul din ucraina sau situația internațională ci incapacitatea actualului guvern de a gestiona probleme minore.

Guvernul României a decis în aceste zile să crească pensiile românilor cu doar 12,5%. Creșterea se va face proporțional pentru toți bătrânii și tinerii speciali, așa că pensiile mici vor crește cu doar 125 de lei în timp ce pensiile mari, cele speciale, vor crește și cu 8.000 de lei.

Pensia lui Nicolae Ciucă v-a crește de la 1 decembrie cu nu mai puțin de 2.000 de lei. Practic premierul, în loc să ofere un exemplu pentru restul românilor și-a folosit funcția pentru a crește pensia specială pe care o are.

Gestul nu este deloc unul onorabil iar Nicolae Ciucă nu face absolut nici o faptă bună din banii pe care îi primește, cum ar fi spre exemplu să doneze pentru o familie cu mulți copii pentru ca acei copii să poată merge la școală. Generalul Nicolae Ciucă nu are afinități față de săraci, probabil face parte din categoria celor care spun că o masă pe zi și căldura din case reprezintă un lux pe care trebuie să îl plătim.

Back to top button