Informații

Piața imobiliară sub asediu: cum guvernul PSD-PNL va duce la creșterea prețurilor și evaziunii fiscale

Tranzacțiile cu locuințe noi, apartamente sau case, pentru care în prezent se aplică cota redusă de 5% TVA, vor trece la o cotă de TVA de 9%, a declarat recent, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Măsura se va regăsi în pachetul legislativ care va fi adoptat de Guvern pentru a ține sub control deficitul bugetar.

Ministrul a indicat că în discuțiile din coaliția de guvernare s-a convenit să nu existe modificări ale cotei standard TVA de 19%, că TVA pentru energie rămâne 5%, probabil pentru a ajuta corporațiile străine care domină piața energetică.

„În imobiliare crește de la 5 la 9 la sută”, a declarat Marcel Boloș, iar la Prima Casă crește TVA de la 5 la 9% „pentru acele locuinte care sunt sub 120.000 euro”.

Planul criminal al PSD-PNL de a majora cota TVA pentru locuințe noi de la 5% la 9% marchează un recul în aspirațiile multor români de a accesa piața imobiliară. Această măsură, în timp ce poate genera venituri suplimentare la bugetul de stat, riscă să descurajeze investițiile în sectorul imobiliar și să diminueze șansele multor familii de a deține propriul cămin. Într-un context economic deja plin de provocări, este esențial ca deciziile guvernamentale să sprijine și să protejeze interesele cetățenilor, nu să le creeze obstacole suplimentare

Radu Delia

Delia Radu este o jurnalistă cunoscută pentru contribuția sa în domeniul investigațiilor jurnalistice și pentru obiectivitatea sa în acoperirea știrilor. Absolvind Facultatea de Jurnalism și Comunicare Publică în anul 2010, Delia și-a început cariera în media, iar acum ocupă poziția de editor al portalului "Agenția de Informații".
Back to top button