Informații

Placa de marmură cu semnătura lui Mihai Eminescu de la Cluj-Napoca înlocuită cu o plăcuță de tip SRL

La Cluj-Napoca, placa de marmură cu semnătura olografă a lui Mihai Eminescu din fața statuii Domniei Sale a fost înlocuită cu o plăcuță de tip SRL. Potrivit președintelui Asociației „Calea Neamului”, Mihai Tîrnoveanu, această acțiune a fost inițiată de primarul Emil Boc cu intenția de a reeduca pe linia productivității globaliste.

Tîrnoveanu atrage atenția că Eminescu nu produce bani la bugetul local și nu cântă manele, însă promovează conștiința națională și identitatea românească. El subliniază că productivitatea lui Eminescu nu poate fi măsurată în termeni economici, ci în importanța pe care o acordă unității și valorilor naționale. În semn de protest față de această acțiune, clujeanii Emanuel Petran și Daniela Ciută au organizat un eveniment în fața statuii lui Eminescu, la care îi invită pe toți cei care își apreciază cultura și limba română

Radu Delia

Delia Radu este o jurnalistă cunoscută pentru contribuția sa în domeniul investigațiilor jurnalistice și pentru obiectivitatea sa în acoperirea știrilor. Absolvind Facultatea de Jurnalism și Comunicare Publică în anul 2010, Delia și-a început cariera în media, iar acum ocupă poziția de editor al portalului "Agenția de Informații".
Back to top button