Informații

Primarul care a făcut praf mașina primăriei și care a ascuns 7 luni fapta.

Potrivit Stiridinsursebuzau.ro, 

Adevărul a ieșit la iveală după ce consilierul local Florentin Pascu i-a solicitat primarului, în plenul Consiliului Local, să explice de ce a deturnat către primărie, la dispoziția primarului, un autovehicul similar achiziționat anterior pentru Administrația Domeniului Public, din bugetul alocat acestei instituții.

Totul s-ar fi întâmplat în urmă cu 7 luni, prin luna decembrie, în timp ce primarul din Râmnicu Sărat se îndrepta la Constanța, acolo unde el este student la teologie, spun sursele noastre. După accident ar fi rezultat că fiul său și-a băgat mâna în ghips. Totuși, edilul are o altă variantă.

„Pentru a vota rectificările bugetului ar trebui să înțeleg cum au fost cheltuiți banii într-un buget aprobat anterior și aloc în discuție un singur capitol pe care l-am aprobat. Este vorba despre achiziția unui autoturism pentru Administrația Domeniului Public. Am aprobat, administrația Domeniului Public și-a achiziționat un nou autovehicul, care, ce să vezi? Nu este folosit de ADP, de director sau de către alți angajați de acolo, ci a fost deturnat către domnul primar. Noi am aprobat bani pentru ADP, iar autoturismul a ajuns către folosința domnului primar. Aș vrea să știu și eu care este motivul? Nimeni nu știe de ce, nu știe cum, doar că s-a cerut și ei au predat acest autovehicul. Domnul primar avea un autoturism care a dispărut așa subit și insist că nimeni nu a spus ce s-a întâmplat cu el. Domnul primar, poate reușiți dvs. să clarificați situația asta. Unde este Dusterul negru al primăriei care a dispărut de odată așa în neant. Aș mai vrea să știu dacă misterul dispariției acelui autovehicul justifică preluarea acestui autovehicul de la ADP. A fost înlocuit autoturismul primăriei cu cel de la ADP. Păi ce facem? Aprobăm bani pentru ADP și dvs. bunurile pentru folosința primăriei”, a spus Florentin Pascu în Consiliul Local.

„Este adevărat, mașina a necesitat ceva mai multe reparații„, a răspuns primarul – Sorin Cîrjan.

Florentin Pascu l-a întrebat direct pe edil: „A fost implicat într-un accident acel autoturism? „

Sorin Cîrjan: „Am fost cu Toma la Constanța. Eram obosit!”

„Mașina primarului este în service. În luna decembrie, a fost implicată într-un accident auto și eu am condus. După ce toată săptămâna am avut deplasări cu șoferul meu. În noaptea dintre joi sau vineri am mers împreună cu domnul primar Toma am fost invitat să prezint municipiul la un eveniment. (…) Accidentul s-a produs noaptea, la o oră în care eram obosit. Vă mai spun ceva, se poate întâmpla oricui să aibă un accident. Mașina a fost reparată cu tot ce trebuia pentru că a avut asigurare CASCO. A doua zi am fost la serviciu, nu mi-am luat concediu medical!”, a spus Sorin Cîrjan.

Bază legală: Infracţiuni de serviciu
Art. 307

Deturnarea de fonduri

(1) Schimbarea destinaţiei fondurilor băneşti ori a resurselor materiale alocate unei autorităţi publice sau instituţii publice, fără respectarea prevederilor legale, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Back to top button