Informații

PSD aplică fatala economiei: crește taxele în plină criză

Incredibil dar adevărat: într-un moment în care economia românească se zbate să supraviețuiască impactului devastator al crizei economice generate de pandemia de COVID-19, Partidul Social Democrat (PSD) pare a decide să îngroape definitiv sectorul de afaceri. Cum? Prin majorarea taxelor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat recent un plan de creștere a taxelor, o propunere care, potrivit experților și mediului de afaceri, amenință să dea lovitura de grație economiei aflate deja în suferință. În loc să găsească soluții pentru a susține mediul de afaceri și a atenua impactul crizei, PSD optează pentru o soluție care riscă să adâncească și mai mult dificultățile cu care se confruntă economia.

„Fără îndoială, această decizie este fatală pentru economia românească”, a declarat pentru Agenția de Informații un antreprenor din Cluj. „Creșterea taxelor într-o perioadă de criză nu face decât să amplifice problemele și să amplifice incertitudinea și instabilitatea pe care o simțim cu toții.”

De fapt, această decizie nu numai că afectează antreprenorii și mediul de afaceri, dar afectează și buzunarele românilor obișnuiți. Cu taxe mai mari, prețurile la bunuri și servicii vor crește, iar puterea de cumpărare a românilor se va diminua.

Și nu numai atât, în contextul în care România se luptă cu un deficit bugetar considerabil și cu o datorie publică în creștere, decizia PSD de a crește taxele pare a fi mai mult o încercare de a umple golul din visteria statului pe spatele românilor, în loc de a reforma cheltuielile și a combate corupția care drenază resursele țării.

În timp ce PSD își propune să crească taxele, alte voci din mediul politic, inclusiv din opoziție, susțin că soluția nu stă în taxarea excesivă a românilor, ci în reducerea cheltuielilor nejustificate ale statului, într-o gestionare mai bună a finanțelor publice și într-o luptă eficientă împotriva corupției.

Este clar că o astfel de măsură, luate într-un moment atât de delicat pentru economia românească, ar putea avea efecte dezastruoase pe termen lung. Creșterea taxelor nu este soluția la problemele noastre economice. Dimpotrivă, aceasta doar le va înrăutăți. Este necesară o abordare mult mai echilibrată și rațională, care să se concentreze pe stimularea creșterii, nu pe sufocarea acesteia prin taxe.

Back to top button