Informații

PSD și PNL duc o retorică antieuropeană: nu au prezentat nici o dovadă că olandezii ar dori portul Constanța

Parlamentul din Olanda a votat o rezoluție prin care se opune din nou intrării României în spațiul de liberă circulație. Olandezii consideră că statul creat de către PSD și de către PNL este un stat profund corupt și în care rețelele de crimă organizată controlează granițele.
Propaganda PSD și PNL , dusă prin presa plătită cu 300 de milioane de lei, este că olandezii nu ne primesc în spațiul Schenghen deoarece ei ar dori să pună mâna pe portul Constanța. Dar olandezii au cel mai mare port din Europa, cel mai modern și mai informatizat port, un port ce are o activitate de zeci de ori mai ridicată decât portul Constanța. Să presupui că portul din Constanța reprezintă un obiectiv pentru care gestionează portul din Rotterdam este ca și cum ai afirma că Ferrari ar vedea o posibilă concurență într-o fabrică de biciclete.
Cele două partide politice ce formează actuala coaliție de guvernare duc o puternică propagandă antieuropeană și fac jocurile moscovei prin acest tip de discurs. Să dai vina pe olandezi, lăsând falsa impresie că la tine acasă nu sunt probleme, arată gradul ridicat de impostură.
Realitatea este însă alta: PSD și PNL nu au putut pune la dispoziție nici măcar un document care să ateste vreo intenție din partea olandezilor cu privire la portul Constanța. Practic mesajul există în spațiul public datorită presei plătită cu 300 de milioane de lei, însă nu există vreo dovadă în acest sens și nici vreo intenție publică exprimată de Olanda.
Ce spun olandezii? Ei susțin că nivelul de corupție din România este ridicat și că rețelele de crimă organizată controlează nu doar statul român ci și traficul de la vamă.
Dar aceste lucruri pot fi negate? Nu este oare așa? Oare nu simțim noi în fiecare zi, când intrăm în orice instituție publică, că statul este unul corupt? Oare nu simțim noi rețelele de crimă organizată inclusiv în interiorul partidelor politice?
Mesajul mincinos al PSD și PNL dorește să atingă un anumit sentiment patriotic și să mute atenția de la problema reală pe una inventată. Cele două partide nu doresc ca românii să vadă în realitate nu suntem primiți în Schenghen datorită lor.
Românii însă încep să înțeleagă: portul Constanța nu se vinde, nimeni nu îl dorește, portul Constanța este al Românilor. Acest port se poate ceda numai dacă PSD și PNL ar vinde acest port, dar cele două partide controlează traficul pe acest obiectiv important. Noi suntem cam siguri că dacă olandezii își doreau o parte din portul Constanța atunci acest port ar fi fost vândut tot așa cum s-a vândut și Petrom.
Poporul român merită să intre în Schenghen, însă PSD și PNL nu doresc acest lucru deoarece ar trebui să reducă corupția iar rețelele de crimă organizată să elibereze aceste partide.

Back to top button