Informații

PSD și PNL fac orice pentru pensiile speciale

Parlamentul a fost convocat preventiv în sesiune extraordinară și așteaptă publicarea motivării Curții Constituționale, care a întors astăzi legea pensiilor speciale în Parlament, pentru ultimele ajustări și adoptarea rapidă a noului proiect care este deja pregătit.

Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au decis, astăzi, că unele prevederi din legea pensiilor speciale, votată în iunie de Parlament, nu sunt constituționale. Din momentul votului final dat de deputați pe legea privind pensiile speciale, liderii PSD și PNL au fost conștienți că va fi respinsă de Curte, au declarat surse din Coaliție pentru Libertatea.  Principala problemă era legată de pensiile magistraților. 

Pe masa Ministerului Muncii s-au aflat trei scenarii de lucru: legea pensiilor speciale este considerată integral neconstituțională, este parțial neconstituțională sau are vicii pe procedura de adoptare. În funcție de hotărârea Curții, ministerul a pregătit o variantă de răspuns, au declarat surse guvernamentale.  

PSD și PNL se pregătesc de orice dreptate din partea CCR și ține cu dinții de pensiile speciale. 

Back to top button