Informații

România nu are nici o șansă ca să intre în Schengen în 2023

Șansele ca România să intre în Schengen în 2023 sunt ZERO. 

Asistăm la o nouă reușită a diplomației române și a regimului patronat de Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu.

Programul preşedinţiei suedeze nu a avut nici un fel de referire cu privire la extinderea Spaţiului Schengen. Mulţi fac trimitere la ceea ce se poate întâmpla în a doua parte a anului 2023, când va prelua preşedinţia UE Spania. Spania însă va avea alegeri în decembrie. Un Guvern care intră în campanie electorală va avea pe agenda sa drept prioritate extinderea Spaţiului Schengen, în condiţiile în care ştim că atât Spania, cât şi Italia sunt puternic criticate pentru modul cum gestionează frontiera de sud a UE. Pedro Sanchez este în corzi având în vedere că forțele conservatoare sunt favorite în sondaje. 

Actualul guvern de la Madrid este mult prea ocupat cu problemele interne, astfel subiectul aderării României și Bulgariei la Schengen este trecut la și altele.

Şansa noastră a fost ratată pe 8 decembrie de cea mai incompetentă administrație prezidențială, cel mai incompetent ministru de interne și cel mai incompetent ministru de externe. Iohannis, Bode și Aurescu pot fi trecuți și ei la și altele. Dacă Bode și Aurescu au fost aruncați deja la gropa de gunoi a istoriei, Iohannis are lanțul scurt și timp limitat. Cel mai probabil, timpul său limitat va fi dedicat vacanțelor lungi și dese, cheia marilor succese ale statului eșuat patron de un dulap.


Back to top button