Informații

Românii au vopsit din nou bornele de la Piatra Secuiului în roșu, galben și albastru.

Cele două borne din beton, aflate pe masivul montan Piatra Secuiului, la o altitudine de peste 1000 de metri, au fost vopsite zilele acestea, din nou , în culorile naționale ale Ungariei. Precedentul a fost comis după ce preşedinta Ungariei, Katalin Novak, s-a fotografiat în 21 mai 2022, cu ocazia unei vizite efectuate în România. Ulterior, bornele au fost revopsite în tricolorul nostru.

Oamenii lui George Simion, membri AUR din mai multe județe, luând act de faptul că tricolorul a fost din nou înlocuit cu steagul Ungariei de pe Borna de la Piatra Secuiului, informație oferită în exclusivitate de Apuseni Info, au acționat vineri, 20 octombrie și au revopsit bornele.

Disputa culorilor este mai veche, borna fiind vopsită de mai multe ori, atât în culorile steagului României, cât și în culorile steagului Ungariei.

”Iată că nu am lăsat să treacă mai mult de o zi de când presa a scris că bornele de la Piatra Secuiului au fost vopsite în culorile steagului maghiar.

Împreună cu colegii mei, am mers a doua zi și am pus culorile potrivite pentru o locație din centrul României.
Traseul a fost destul de dificil, iar in loc de spray roșu aveam altceva. Cu toate astea, la finalul zilei am fost extrem de multumiți!”, a transmis Virgil Miclău, membru AUR din Reșița.

Vă reamintim, în ultimii trei ani două borne topografice de beton amplasate pe masivul Piatra Secuiului, la Rimetea, în judeţul Alba, din Munții Apuseni, sunt obiectul unei dispute între turiştii români şi maghiari. Periodic, cele două borne sunt vopsite în culorile drapelului naţional al Ungariei şi României de către turiştii care urcă masivul muntos, din Rimetea.

Back to top button