Informații

Scandalul „Azilurilor Groazei” escaladează: Pandele, soțul Gabrielei Firea, atacă Biserica și dă ultimatum patriarhului Daniel

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a lansat un atac dur asupra Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul scandalului „Azilurilor Groazei„.

Pandele a îndrăznit să ceară Patriarhului Daniel să „ia atitudine” în urma declarațiilor făcute de purtătorul de cuvânt al Bisericii, Vasile Bănescu.

Pandele a declarat la România TV că intervenția lui Bănescu în scandalul azilurilor nu a fost întâmplătoare.

„Nu întâmplător au apărut aceste atacuri și ele vor continua! Este o regie foarte bine pusă la punct! Dânsul face parte din acest angrenaj foarte bine pus la punct,” a afirmat soțul Gabrielei Firea.

Mai mult, el a acuzat Biserica că încearcă să scape nepedepsită după ce Bănescu a lansat „un atac voalat” la adresa soției sale, Gabriela Firea. „Ceea ce încearcă dumnealui să facă și să spele lucrurile este nimic. Ar trebui ca Patriarhul Daniel să ia atitudine. Dacă nu ia atitudine, înseamnă că este de acord cu ceea ce spune purtătorul de cuvânt al BOR”, a mai adăugat Pandele.

Pandele vrea să cumpere tăcerea Bisericii

El pretinde că Biserica Ortodoxă Română ar trebui să tacă având în vedere fondurile pe care le-a primit de la primăria condusă de Firea.

Aceste declarații ale lui Pandele adâncesc scandalul „Azilurilor Groazei” și arată clar că gruparea de la Voluntari se teme de consecințele electorale sau penale ale acestui caz despre care vorbește toată România.

Radu Delia

Delia Radu este o jurnalistă cunoscută pentru contribuția sa în domeniul investigațiilor jurnalistice și pentru obiectivitatea sa în acoperirea știrilor. Absolvind Facultatea de Jurnalism și Comunicare Publică în anul 2010, Delia și-a început cariera în media, iar acum ocupă poziția de editor al portalului "Agenția de Informații".
Back to top button