Informații

Se descoperă un alt azil al groazei

O echipă de control din cadrul Prefecturii Argeș a făcut miercuri, 9 august, verificări la un centru privat pentru persoane vârstnice din orașul Pitești și a găsit mai multe nereguli, informează Agerpres. 

„Inspectorii au anunţat că oamenii sunt slabi, se plâng că nu au suficientă mâncare”, reiese dintr-o informare transmisă de Instituţia Prefectului Argeş. „La subsolul clădirii erau cazaţi trei beneficiari despre existenţa cărora nu li s-a spus de la început celor din echipa de control”, precizează aceeași sursă. Inspectorii au găsit și un bătrân care dormea pe hol, pe o canapea. Beneficiarii centrului s-au plâns și că nu sunt lăsaţi să vorbească la telefon cu rudele lor. 

„Rudele unui beneficiar au confirmat faptul că nu au vorbit cu omul internat, ci doar cu reprezentanţii centrului. În timpul verificărilor, oamenii au spus că ies foarte rar în curtea centrului”, mai scrie în informarea transmisă de prefectură. Prefectul de Argeș, Radu Perianu, a precizat că va comunica public măsurile luate de autorităţi după finalizarea controlului.

Back to top button