Informații

Secretara de stat PSD milionară din bani publici

Daniela Pescaru, secretarul de stat PSD de la Ministerul Finanțelor care a vrut să naționalizeze „pe șest” Pilonul II de pensii, este probabil cel mai vechi funcționar din România, omul care face an de an bugetul țării și a devenit milionară exclusiv din banii publici. Mai mult, deși are un salariu de două ori mai mare decât președintele României, nu a trebuit să dea niciun leu pentru casele sale și terenurile sale, întrucât le-a primit pe toate drept cadou, scrie Replica de Constanța.

Daniela Pescaru are două terenuri intravilane de 529 metri pătrați, respectiv 2.700 metri pătrați în Câmpulung, ambele primite prin donație în 2007, la care se adaugă o casă de vacanță în Câmpulung și un apartament în București, și acestea primite cadou.

Secretara de stat PSD nu are mașină, bijuterii sau alte obiecte de valoare, dar are aproape 185.000 de lei în bănci și titluri de stat în valoare de 773.625 lei. Nu are nicio datorie sau credit bancar de returnat și a declarat pentru ultimul an venituri de 117.067 lei de la Ministerul Finanțelor și 257.916 lei ca președinte al Comitetului Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări (CIFGA) de la banca de stat EximBank.

Asta înseamnă un salariu cumulat de peste 31.000 lei net pe lună, adică mai mult decât dublu față de salariul Președintelui României, de circa 15.000 lei/lună.

Una peste alta, bugetara Daniela Pescaru este milionară din salarii și titluri de stat, fără a mai socoti puterea extrem de mare pe care o are grație funcției sale. La 59 de ani, este șefă la stat încă din 1991, iar în ultimele guvernări este omul care face, pur și simplu, bugetul României. Din 2009 conduce Direcția Generală de Programare Bugetară, iar din 2014 este secretar de stat, cu o scurtă întrerupere în mandatul lui Eugen Teodorovici.

Back to top button