Informații

Serviciile de paza ale lui Pandele

Security Vol SA este o companie municipală care promite să ofere „pază și protecție“locuitorilor din Voluntari. Firma a apărut pe piață în 2016 la inițiativa primarului Florentin Pandele.

În prezent, compania municipală este condusă de finul soților Florentin Pandele și Gabriela Firea și are un venit aproape dublu față de cel al Poliției locale din orașul ilfovean. Pe lângă serviciile de pază pe care le oferă, angajații companiei gestionează și un dispecerat care monitorizează aproximativ 130 de camere de supraveghere din puncte nevralgice ale orașului. 

La scurt timp după ce Buletin de București a dezvăluit că Security Vol, firma de pază și securitate a orașului Voluntari, are bugetul secret, administrația din Voluntari a răspuns solicitării de informații transmisă de reporteri în urma cu câteva zile. În răspunsul transmis redacției, se arată că Primăria Voluntari nu alocă un buget anual, ci doar a plătit facturi companiei municipale. Nota de plată de la înființarea acesteia în 2016 și până în prezent se ridică la peste 8 milioane de euro. Reprezentanții instituției susțin că Bogdan Constantinescu, finul lui Florentin Pandele, a fost numit director al Security Vol la propunerea unei comisii de selecție, iar soția acestuia a ajuns administrator public în Voluntari în baza unui concurs. În niciunul dintre cazuri nu specifică dacă au fost candidați unici sau nu. 

„Primăria Voluntari nu a alocat subscrisei Security Vol SA bani, ci a achitat facturile emise de subscrisa pentru serviciile prestate“, se arată în răspunsul instituției. 

Dacă raportăm veniturile totale ale companiei municipale de pază la facturile plătite de Primăria Voluntari se poate observa că aproape 90% din bugetul Security Vol este acoperit de primăria condusă de Florentin Pandele. Nici veniturile „independente de Primăria Voluntari“ nu sunt așa în realitate. 

Societatea condusă de Bogdan Constantinescu a primit bani și de la alte instituții din Voluntari pentru a le asigura paza, precum Ecovol, firma de salubritate deținută de Consiliul Local din oraș, care în 2023 a băgat în conturile companiei municipale peste 33 de mii de lei pentru „servicii de pază și securitate“

De asemenea, Primăria Voluntari susține că Security Vol postează pe pagina oficială de Facebook icoane și informații despre sfântul zilei din calendarul ortodox pentru că în Româniamajoritatea populației de pe teritoriul României este creștin-ortodoxă“. 

Buletin de București a solicitat clarificări cu privire la numirea finilor soților Pandele-Firea în funcții publice la instituții și companii din Voluntari. 

Despre Bogdan Constantinescu, directorul general al Security Vol, reprezentanții primăriei susțin că a fost numit pe această funcție pentru că a fost „propus de Comisia de selecție și asistată de expert independent, specializat în recrutarea resurselor umane“. Primăria nu specifică dacă finul primarului Florentin Pandele a fost singurul candidat pe acest post și nici cine au fost persoanele din comisia de selecție. 

Despre Andreea Constantinescu, administratorul public al orașului Voluntari și soția directorului Security Vol, administrația a spus că „a fost numita în urma admiterii acesteia privind participarea la concursul de recrutare organizat în data de 28.07.2022“. Și în acest caz, răspunsul omite dacă a fost sau nu candidată unică pentru această funcție. 

Sursa: buletin.de

Back to top button