Informații

Tăieri de peste tot mai puțin din subvențiile pentru partide.

În ultima perioada guvernele din România, conduse de partidele PSD și PNL, au luat măsuri menite să reducă cheltuielile statului, argumentând necesitatea austerității pentru a asigura stabilitatea financiară. Cu toate acestea măsurile afectează în primul rând cetățenii, fără a atinge un alt aspect notoriu al cheltuielilor publice – subvențiile pentru partidele politice.

Un aspect notabil al acestor măsuri de reducere a cheltuielilor a fost tăierea sau restricționarea anumitor beneficii sociale, precum banii pentru spitale, învățământ sau subvențiile pentru cei mai puțin privilegiați. Aceste acțiuni au stârnit dezbateri aprinse în societate, în special cu privire la impactul asupra cetățenilor cu venituri mici.

În același timp, subvențiile pentru partidele politice nu au fost abordate în această măsură. PSD nu spune nimic despre reducerea subvențiile imense care mare la partidele politice. Aceste subvenții reprezintă o parte semnificativă a cheltuielilor publice și sunt finanțate de la bugetul de stat. Este important de menționat că aceste subvenții au fost criticate anterior pentru opacitatea în modul lor de distribuție și pentru faptul că uneori ajung la partide care nu ii reprezintă pe români.

În loc să se axeze pe tăierea beneficiilor sociale, guvernele ar trebui să analizeze și să reformeze sistemul de subvenții pentru partidele politice. O astfel de acțiune ar putea aduce transparență și responsabilitate în finanțarea partidelor și ar putea contribui la reducerea cheltuielilor inutile din bugetul de stat.

AUR este singurul partid care a cerut anularea subvențiilor din banii statului pentru partidele politice.

Pentru că niciunul dintre celelalte partide nu a fost de acord, AUR a făcut din banii de subvenții un spital mobil care merge prin satele României.

Nea’ Marcele, învață de la “extremiștii” ăștia și înapoiază banii romanilor!

Back to top button