Informații

Toaletele în curte: PNL consideră un succes că ne asemănăm cu Uzbekistanul în educație

Într-o Românie care aspiră să se afle în rândul țărilor dezvoltate din Uniunea Europeană, PNL, cu zâmbetul pe buze, ne prezintă o ‘realizare’ care mai degrabă ne trimite cu gândul la țări precum Mongolia sau Uzbekistan. Mândria liberală e că 180 de școli au în continuare toaleta în curte.

Numărul școlilor cu toaletă în curte a scăzut de la 2.450 ”la începutul guvernărilor liberale” la 180, a declarat cu mândrie purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

El a mai spus că obiectivul trasat de conducerea PNL miniștrilor responsabili a fost să grăbească procesul de finalizare a celor rămase.

În 2022, fostul ministru Sorin Cîmpeanu spunea că cele 180 de școli au sub 97 de copii și sunt izolate.

Un studiu realizat de UNICEF și citat de Edupedu.ro a arătat că România se află pe ultimul loc la nivelul Uniunii Europene în privința grupurilor sanitare neconforme, iar în lume se află la un nivel asemănător cu state ca Mongolia și Uzbekistan

Radu Delia

Delia Radu este o jurnalistă cunoscută pentru contribuția sa în domeniul investigațiilor jurnalistice și pentru obiectivitatea sa în acoperirea știrilor. Absolvind Facultatea de Jurnalism și Comunicare Publică în anul 2010, Delia și-a început cariera în media, iar acum ocupă poziția de editor al portalului "Agenția de Informații".
Back to top button