Informații

USL 3.0. Ciolacu recunoaște existența discuțiilor despre blocul democratic 

Întrebat dacă există discuţii cu PNL privind candidatura pe liste comune la alegerile locale sau parlamentare între PNL și PSD, premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, după vizita de lucru la lotul 3 – parte din Autostrada Focşani – Bacău că ”normal că există discuţii.” ”Facem politică. Eu cred că şi PSD şi PNL am adus o stabilitate în România,” a mai spus premierul.

În ziarul Libertatea a apărut azi dimineață informația că PNL și PSD își vor uni forțele într-un Bloc Democratic pentru a învinge împreună AUR la europarlamentare.

În replică, secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat marţi despre discuţii PNL-PSD privind candidaturi comune la alegerile din 2024 că discuții nu există pe acest subiect, la momentul actual, însă PNL nu exclude nicio variantă de alianţă sau candidatură pentru anul viitor. 

”Dacă românii îşi vor dori ca să avem în continuare o alianţă la guvernare PNL-PSD, care să conducă România pentru următorii patru ani, aşa vom face. Dacă nu, avem fiecare drumul nostrum.” a arătat Bode.

”Din acest punct de vedere, PNL nu exclude nicio variantă de alianţă, de candidatură pentru anul 2024, începând cu alegerile europarlamentare şi încheind anul cu alegerile prezidenţiale, astfel încât proiectul nostru politic să poată să fie votat de români şi implementat în mandatul 2024-2028. Aşadar, concluzia este simplă, nu sunt discuţii în acest moment pe acest subiect, însă nu excludem, PNL nu exclude nicio variantă de alianţă sau candidatură pentru anul viitor”, a arătat Bode.

Secretarul general al PNL a mai spus reporterilor de la Parlament că partidul își va desemna candidații până la sfârșitul lunii noiembrie, “momentan ne aflăm în plin proces de sondare a opiniei publice.”

PNL face măsurători electorale

”Vrem să facem măsurători cantitative şi calitative astfel încât la sfârşitul acestui an PNL să aibă pe masă toţi candidaţii, cei mai bine poziţionaţi, şi la alegerile europarlamentare, şi la alegerile locale şi la alergerile parlamentare. Deci, vrem să luăm aceste decizii în baza unor studii şi sigur, stând într-o coaliţie de guvernare cu PSD, ducând programul de guvernare la bun sfârşit, atingându-ne obiectivele, nu pot să spun că nu avem în intenţie să ne aşezăm la masă, fiecare cu datele pe care le are, şi să luăm cea mai bună decizie pentru români”, a mai spus liderul liberal.

Despre afirmaţia preşedintelui PSD Marcel Ciolacu că există discuţii pe tema unei candidaturi comune PSD-PNL la alegeri, Lucian Bode a afirmat ”că nu există discuţii punctuale, strict pe acest subiect.”

Back to top button